S-a cam lasat frigul si parca nimic nu merge mai bine dupa o zi lunga ca un bol de supa fierbinte si cremoasa. In topul preferatelor mele intra si supa crema de broccoli. E aromata, se face rapid si e plina de vitamine. Supele crema sunt si o metoda minunata pentru a salva legume #DeNearuncat uitate prin frigider, congelator sau din conserve si puteti face o infinitate de combinatii.

Pentru aceasta supa am folosit broccoli proaspat, cartofi rosii si ceapa verde de la Froopt.ro – v-am mai povestit de ei si in trecut. Au o selectie supeeeerba de fructe, legume, lactate si produse de bacanie, ba chiar si dulciuri si gustari sanatoase, toate bio, de la producatori locali sau ferme certificate eco. Le comandati online din shopul Froopt si in 24 de ore cel tarziu sunt la voi la usa.

Va mai las cateva ide de supe crema pe care le puteti face in aceasta perioada:

Supa crema de hribi

Supa crema de dovleac

Supa crema de rosii vegana/ de post

Supa crema de rosii cu mozzarella & busuioc

Supa crema de linte cu naut

Supa crema de legume

Supa crema de ciuperci cu naut

Supa crema de ardei copti cu branza de capra

Supa crema de spanac cu ou

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 500g broccoli
  • 2 cartofi mici/ unul mai mare
  • 1 ceapa / 1 legatura ceapa verde
  • 2 catei usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 100ml smantana de gatit/iaurt grecesc
  • apa cat sa acopere legumele in oala
  • Extra: Fulgi de chili si paine prajita pentru servire.
  1. Instructiuni
  2. Intr-o oala de supa/ciorba puneti legumele bine spalate si curatate.
  3. Adaugati sarea si piperul. Turnati si apa cat sa acopere in totalitate legumele.
  4. Fierbeti pana cand cartofii devin moi si usor de pisat.
  5. Dupa ce legumele au fiert blenduti pana cand obtineti o consistenta fina si cremoasa.
  6. Adaugati smantana de gatit sau iaurtul si amestecati.
  7. Turnati in boluri, presarati fulgi de chili si savurati cu paine prajita.