Supa crema de rosii e atat de buna incat iti vine sa o mananci direct inmuind o felie de paine prajita in bol. E gata in doar 30 de minute si nu ai nevoie de ingrediente prea sofisticate sau multe. Uleiul de masline ii da o consistenta fina si cremoasa, facand-o astfel potrivita si pentru vegani sau cei care tin post, pentru ca nu vom adauga pic de smantana in aceasta supa.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 3
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 300g rosii cherry
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 5 frunze de busuioc proaspat
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 1 cub de legume
  • 1,5L de apa
  • Pentru topping:
  • 2-3 frunze de busuioc. menta
  1. Instructiuni
  2. Se spala, curata si taie legumele in bucati mari.
  3. Se pun la fiert in apa cu un cub de legume, uleiul de masline si pasta de tomate. Fierbeti aproximativ 15-20 de minute sau pana cand legumele devin moi.
  4. Se muta pe rand legumele in blender si se toarna apoi treptat supa in functie de consistenta dorita.
  5. Adaugati busuiocul si blenduiti pana obtineti o textura cremoasa si fina.
  6. Turnati in boluri si savurati cu crutoane sau paine proaspata.