Supa crema de rosii e atat de buna incat iti vine sa o mananci direct inmuind o felie de paine prajita in bol. E gata in doar 30 de minute si nu ai nevoie de ingrediente prea sofisticate sau multe. Uleiul de masline ii da o consistenta fina si cremoasa, facand-o astfel potrivita si pentru vegani sau cei care tin post, pentru ca nu vom adauga pic de smantana in aceasta supa.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 300g rosii cherry
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 5 frunze de busuioc proaspat
- 1 cartof
- 1 morcov
- 1 cub de legume
- 1,5L de apa
- Pentru topping:
- 2-3 frunze de busuioc. menta
- Instructiuni
- Se spala, curata si taie legumele in bucati mari.
- Se pun la fiert in apa cu un cub de legume, uleiul de masline si pasta de tomate. Fierbeti aproximativ 15-20 de minute sau pana cand legumele devin moi.
- Se muta pe rand legumele in blender si se toarna apoi treptat supa in functie de consistenta dorita.
- Adaugati busuiocul si blenduiti pana obtineti o textura cremoasa si fina.
- Turnati in boluri si savurati cu crutoane sau paine proaspata.