Ce poate face o supa crema de rosii calda si catifelata mai buna, daca nu o mana de mozzarella care se topeste si se intinde si cateva frunzulite proaspete de busuioc? e atat de buna incat iti vine sa o mananci direct inmuind o felie de paine prajita in supa. E gata in doar 30 de minute si nu ai nevoie de ingrediente prea complicate sau multe.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 3
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 300g rosii cherry
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 5 frunze de busuioc proaspat
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 1 cub de legume
  • 100 ml smantana de gatit
  • 1,5L de apa
  • Pentru topping: 100g mozzarella taiata cubulete
  • 2-3 frunze de busuioc
  1. Instructiuni
  2. Se spala, curata si taie legumele in bucati mari.
  3. Se pun la fiert in apa cu un cub de legume si pasta de tomate. Fierbeti aproximativ 15-20 de minute sau pana cand legumele devin moi.
  4. Se muta pe rand legumele in blender si se toarna apoi treptat supa in functie de consistenta dorita.
  5. Adaugati busuiocul si smantana lichida. Blenduiti pana obtineti o textura cremoasa si fina.
  6. Turnati in boluri si presarati cubuletele de mozzarella si busuioc.