Ce poate face o supa crema de rosii calda si catifelata mai buna, daca nu o mana de mozzarella care se topeste si se intinde si cateva frunzulite proaspete de busuioc? e atat de buna incat iti vine sa o mananci direct inmuind o felie de paine prajita in supa. E gata in doar 30 de minute si nu ai nevoie de ingrediente prea complicate sau multe.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 300g rosii cherry
- 2 linguri pasta de tomate
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 5 frunze de busuioc proaspat
- 1 cartof
- 1 morcov
- 1 cub de legume
- 100 ml smantana de gatit
- 1,5L de apa
- Pentru topping: 100g mozzarella taiata cubulete
- 2-3 frunze de busuioc
- Instructiuni
- Se spala, curata si taie legumele in bucati mari.
- Se pun la fiert in apa cu un cub de legume si pasta de tomate. Fierbeti aproximativ 15-20 de minute sau pana cand legumele devin moi.
- Se muta pe rand legumele in blender si se toarna apoi treptat supa in functie de consistenta dorita.
- Adaugati busuiocul si smantana lichida. Blenduiti pana obtineti o textura cremoasa si fina.
- Turnati in boluri si presarati cubuletele de mozzarella si busuioc.