Sezonul dovleacului e la inceput si nu aveam cum sa nu incepem cu o supa crema usoara, rapida, satioasa si catifelata. Supa crema de dovleac e fix ce iti trebuie pentru un pranz de toamna si face echipa minunata cu un sandwich cald cu branza cheddar sau mozzarella topita.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 220ml smantana de gatit
  • 300g dovleac curatat de coaja si seminte
  • 100g morcov
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 100g telina
  • 1 cub de legume
  1. Instructiuni
  2. Curatati si spalati legumele pe care apoi le puneti la fiert intr-o oala cu apa (cat sa acopere legumele) impreuna cu cubul de legume.
  3. Cand acestea devin moi si usor de sfaramat mutati-le in blender impreuna cu zeama de supa. Ajustati cantitatea de supa dupa consistenta pe care o doriti la final.
  4. Mixati pana obtineti o textura cremoasa si adaugati smantana lichida. Veti obtine o textura cremoasa si catifelata.
  5. Turanti in boluri si decorati cu smantana, ierburi proaspete si toppingurile preferate.
  6. Savurati cu crutoane, biscuiti sarati sau paine proaspata.