Sezonul dovleacului e la inceput si nu aveam cum sa nu incepem cu o supa crema usoara, rapida, satioasa si catifelata. Supa crema de dovleac e fix ce iti trebuie pentru un pranz de toamna si face echipa minunata cu un sandwich cald cu branza cheddar sau mozzarella topita.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 220ml smantana de gatit
- 300g dovleac curatat de coaja si seminte
- 100g morcov
- 1 ceapa
- 1 cartof
- 100g telina
- 1 cub de legume
- Instructiuni
- Curatati si spalati legumele pe care apoi le puneti la fiert intr-o oala cu apa (cat sa acopere legumele) impreuna cu cubul de legume.
- Cand acestea devin moi si usor de sfaramat mutati-le in blender impreuna cu zeama de supa. Ajustati cantitatea de supa dupa consistenta pe care o doriti la final.
- Mixati pana obtineti o textura cremoasa si adaugati smantana lichida. Veti obtine o textura cremoasa si catifelata.
- Turanti in boluri si decorati cu smantana, ierburi proaspete si toppingurile preferate.
- Savurati cu crutoane, biscuiti sarati sau paine proaspata.
[…] Supa crema de dovleac […]