Nu ai cum sa nu te indragostesti de minunatia aceasta de supa crema de linte cu naut, ataaat de aromata si cremoasa. Putin acrisoara de la lamaie, putin dulce de la morcovi si parfumata cu mult chimen, te incalzeste si bucura de la prima lingura savurata.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 300g linte fiarta sau din conserva)
- 2 linguri de chimen
- 1 ceapa
- 3 catei de usturoi (ajustati dupa gust cantitatea)
- 1 morcov
- 2 linguri pasta de tomate
- 200g naut fiert sau din conserva
- 1 cub concentrat de legume bio, sare si piper dupa gust
- Pentru servire: smantana
- crutoane/lipie crocanta/paine proaspata
- patrunjel proaspat tocat / cimbru proaspat
- lamaie si chili pentru servire
- Instructiuni
- Intr-o cratita/oala puneti la fiert toate legumele impreuna cu cubul de legume si adaugati apa cat sa le acoperiti in totalitate.
- Adaugati chimenul si lasati sa fiarba pana cand legumele devin moi. Completati cu apa daca este necesar.
- Dupa ce legumele sunt complet fierte blenduiti impreuna cu zeama de supa.
- Turnati in boluri, decorati cu smantana si patrunjel proaspat.
- Stropiti cu lamaie si savurati cu fulgi de chili si paine sau crutoane.