“Tofleta” e omleta vegana din tofu care ar putea oricand inlocui varianta clasica cu oua, pe o felie calda si crocanta de paine prajita. O puteti condimenta dupa cum preferati si e absolut minunata cu legume proaspete si verdeturi, avocado sau hummus. Se face si extrem de rapid & usor.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 150g tofu
  • 60ml lapte vegetal/apa
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare si piper dupa gust (nu mai adaugati sare daca folositi tofu din saramura)
  • 1 ceapa mica
  • Optional: 2-3 linguri de drojdie inactiva.
  • Pentru decor: Fulgi de chili si verdeturi proaspete
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol pisati cu o furculita tofu. Cand obtineti o consistenta sfaramicioasa adaugati si apa/laptele si amestecati pana cand acesta se hidrateaza si devine usor cremos. Acum puteti adauga condimentele si drojdia inactiva.
  3. Intr-o tigaie incinsa caliti pana devine translucida ceapa taiata marunt.
  4. Adaugati tofu si amestecati usor cu o spatula pana cand devine usor auriu.
  5. Asezati pe felii de paine prajita, presarati verdeturile si fulgii de chili si savurati cu legume proaspete.