“Tofleta” e omleta vegana din tofu care ar putea oricand inlocui varianta clasica cu oua, pe o felie calda si crocanta de paine prajita. O puteti condimenta dupa cum preferati si e absolut minunata cu legume proaspete si verdeturi, avocado sau hummus. Se face si extrem de rapid & usor.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 150g tofu
- 60ml lapte vegetal/apa
- 1 lingura ulei de masline
- sare si piper dupa gust (nu mai adaugati sare daca folositi tofu din saramura)
- 1 ceapa mica
- Optional: 2-3 linguri de drojdie inactiva.
- Pentru decor: Fulgi de chili si verdeturi proaspete
- Instructiuni
- Intr-un bol pisati cu o furculita tofu. Cand obtineti o consistenta sfaramicioasa adaugati si apa/laptele si amestecati pana cand acesta se hidrateaza si devine usor cremos. Acum puteti adauga condimentele si drojdia inactiva.
- Intr-o tigaie incinsa caliti pana devine translucida ceapa taiata marunt.
- Adaugati tofu si amestecati usor cu o spatula pana cand devine usor auriu.
- Asezati pe felii de paine prajita, presarati verdeturile si fulgii de chili si savurati cu legume proaspete.