Zilele in care coci ceva proaspat devin brusc mai frumoase, fie ca e vorba de o paine pufoasa, un desert aromat sau cateva placinte simple. Eu am pregatit pentru voi azi o reteta minunata de placinte la tigaie, umplute cu un amestec de telemea, oua si praz proaspat. Nu ai cum sa spui nu la asa ceva.
Am folosit telemea de capra de la Delaco pentru ca are o textura fina, usor cremoasa si un gust delicios care se potriveste de minune cu aluaturile moi si ierburile proaspete.
Se fac extrem de usor si aluatul nu are nevoie de un timp mare de dospire sau coacere.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru aluat: 700g faina
- 350ml apa calda
- 50ml ulei de masline
- 10g sare
- 7g drojdie uscata
- 10g zahar
- Pentru umplutura: 400g telemea
- 50g praz tocat marunt
- 2 oua
- 1 legatura marar
- Pentru modelat: 2-3 linguri de ulei de masline
- Instructiuni
- Intr-un bol larg amestecati ingredientele pentru aluat.
Framantati pana cand obtineti un aluat omogen, elastic si ferm. - Acoperiti cu folie sau panza si lasati sa se odihneasca 15 minute.
- Intre timp pregatiti umplutura: sfaramati bine telemeaua si amestecati cu ouale si mararul tocat marunt.
- Impartiti aluatul in 9 bucati egale.
- Pe o suprafata curata, unsa cu ulei intindeti cu sucitorul fiecare bucata de aluat pana obtineti cercuri mari cu o grosime de cativa milimetri si aproximativ 20-25 cm in diametru.
- In mijlocul fiecarui cerc puneti cate 2-3 linguri de umplura, intindeti usor si pastrati marginile goale.
Pliati spre interior marginile aluatului astfel incat sa acoperiti complet placintele. - Incingeti o tigaie antiaderenta si coaceti pe rand fiecare placinta (sau mai multe daca incap in tiagie) si gatiti timp de 2-3 minute pe fiecare parte, sau pana cand capata o nuanta auriu maronie.
- Optional: ungeti cu ulei de masline, frecati cu usturoi si presarati putin patrunjel tocat marunt. Vor fi delicioase.