Am adunat o multime de vitamine in aceasta supa crema de legume. Avem betacaroten si vitamina A din morcovi, minerale din ceapa, vitamina C si K din telina, antioxidanti din cartofi si ne mai luam si o doza buna de hidratare atat de necesara zilele acestea cu o portie din minunatia aceasta cremoasa.

Se face extrem de usor dupa cum va puteti imagina si o puteti savura oricum preferati, cu crutoane, paine proaspata sau chiar covrigei. Este vegana/de post pentru ca nu contine smantana si sigur o sa le placa si celor mici.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 3
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 2 morcovi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 150g telina
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cub de legume bio
  • Apa cat sa acopere legumele in oala
  • Pentru topping:
  • 2-3 frunze de busuioc. menta, fulgi de chili.
  1. Instructiuni
  2. Se spala, curata si taie legumele in bucati mari.
  3. Se pun la fiert in apa cu un cub de legume si uleiul de masline. Fierbeti aproximativ 15-20 de minute sau pana cand legumele devin moi.
  4. Se muta pe rand legumele in blender si se toarna apoi treptat supa in functie de consistenta dorita.
  5. Turnati in boluri si savurati cu crutoane sau paine proaspata.