Am adunat o multime de vitamine in aceasta supa crema de legume. Avem betacaroten si vitamina A din morcovi, minerale din ceapa, vitamina C si K din telina, antioxidanti din cartofi si ne mai luam si o doza buna de hidratare atat de necesara zilele acestea cu o portie din minunatia aceasta cremoasa.
Se face extrem de usor dupa cum va puteti imagina si o puteti savura oricum preferati, cu crutoane, paine proaspata sau chiar covrigei. Este vegana/de post pentru ca nu contine smantana si sigur o sa le placa si celor mici.



Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 2 morcovi
- 2 linguri ulei de masline
- 2 cartofi
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 150g telina
- sare si piper dupa gust
- 1 cub de legume bio
- Apa cat sa acopere legumele in oala
- Pentru topping:
- 2-3 frunze de busuioc. menta, fulgi de chili.
- Instructiuni
- Se spala, curata si taie legumele in bucati mari.
- Se pun la fiert in apa cu un cub de legume si uleiul de masline. Fierbeti aproximativ 15-20 de minute sau pana cand legumele devin moi.
- Se muta pe rand legumele in blender si se toarna apoi treptat supa in functie de consistenta dorita.
- Turnati in boluri si savurati cu crutoane sau paine proaspata.