Daca si voi iubiti supa crema de ciuperci, atunci aceasta cu hribi o sa fie fix pe gustul vostru. E atat de catifelata si aromata incat sigur veti vrea si a doua portie. E delicioasa cu crutoane, chipsuri de lipie sau bucatele de branza ca topping.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 1 morcov
- 2 linguri ulei de masline
- 1 cartof
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 100g telina
- 350g hribi proaspeti sau congelati
- sare si piper dupa gust
- 100ml smantana de gatit
- 1 cub de legume bio
- Apa cat sa acopere legumele in oala
- Instructiuni
- Se spala, curata si taie legumele in bucati mari.
- Se pun la fiert in apa cu un cub de legume si uleiul de masline. Fierbeti aproximativ 15-20 de minute sau pana cand legumele devin moi.
- Se muta pe rand legumele in blender impreuna cu smantana de gatit si se toarna apoi treptat supa in functie de consistenta dorita.
- Turnati in boluri si savurati cu toppingurile preferate. Eu am adaugat rosii uscate, fistic si branza brie.
[…] Supa crema de hribi […]