Supa crema de ciuperci este delicioasa, dar sa vedeti cat de buna e in combinatie cu naut. Devine consistenta si suuuper cremoasa. In plus este bogata in proteine si devine cu usurinta o masa nutritiva perfecta pentru vegetarieni si vegani. Noi am savurat-o cu un praf de fulgi de chilli care s-au potrivit la fix. Se face la fel de usor ca orice alta supa crema si sunt sigura ca o sa va placa.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 300g ciuperci
  • 200g naut
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 1 morcov dat pe razatoare
  • 1 lingurita de cimbru
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 cub concentrat de legume, sare si piper dupa gust
  • 100ml smantana lichida (optional, puteti sa nu o adaugati daca doriti o supa vegana/de post)
  • crutoane/lipie crocanta/paine proaspata
  • Optional: fulgi de chili
  1. Instructiuni
  2. Intr-o tigaie sotati usor legumele taiate marunt in ulei de masline. Nu mai mult de 1-2 minute, cat sa devina ciupercile usor aurii.
  3. Presarati in amestec si cubul de legume, cimbru si adaugati apa cat sa acopere toate legumele si lasati sa fiarba pana cand acestea devin foarte moi. Completati cu apa daca este necesar.
  4. Dupa ce legumele sunt complet fierte blenduiti legumele impreuna cu zeama de supa si smantana lichida (sariti acest pas pentru supa vegana/de post).
  5. Turnati in boluri, decorati cu smantana sau ulei de masline, adaugati crutoane si fulgi de chili sau condimentele preferate.