Am vazut ca v-a placut ideea de a aduna 10 fursecuri intr-un articol, asa ca repetam povestea si cu 10 aperitive delicioase de Craciun. Toate se fac extra rapid, sunt delicioase, combina arome si texturi in cel mai imbietor mod. Le puteti servi ca atare sau impreuna cu legume proaspete si salate.

  1. Oua umplute cu crema de branza Gasiti reteta apasand aici. Asa-i ca nu e masa de sarbatoare fara un platou cu oua umplute? iar acestea cu crema pufoasa de branza cu verdeturi va vor cuceri fiecare invitat. Le-am facut un decor dragut si craciunos din cateva frunze de patrunjel si piper rosu, dar bineinteles voi le puteti decora dupa cum preferati.

2. Aperitiv dulce picant cu Brie – Gasiti reteta apasand aici. Aproape ca nu imi venea sa cred cat de bune sunt aceste aperitive extrem de simple de facut. Desi le pregatim cu doar 3 ingrediente, gustul este atat de complex: avem o baza crocanta de foietaj, o dulceata picanta de ardei iuti (preferata mea) si branza mini Brie care s-a rumenit bine, pastrandu-si interiorul cremos si decadent. Va recomand si sa presarati cimbrisor si chives proaspat tocate, completeaza perfect combinatia de arome.

    3. Covrigei cu blue cheeseGasiti reteta apasand aici.

      Le dam un twist modern mult iubitilor covrigei? Da? Hai sa ii facem cu blue cheese atunci, sau orice alta branza cu mucegai va place voua. Vor fi deliciosi si cu Brie, Camembert sau Roquefort si se vor potrivi de minune pe orice platou de branzeturi sau aperitive.

      4. Mini bulz cu cascaval afumatGasiti reteta apasand aici. Stiti deja ca iubesc mamaliga si ca as putea sa o gatesc pentru orice masa si in orice fel. Asa ca trebuia sa gasesc o modalitate prin care sa o aduc chiar si pe o masa festiva sub forma unor aperitive apetisante. Asa au luat nastere aceste bilute “Mini Bulz” umplute cu mult cascaval afumat. Moi in interior si crocante la exterior, pliiiine de branza aceasta delicioasa si topita.

        5. Babka sarata cu chedar si mustarGasiti reteta apasand aici.

        Daca vreti sa puneti pe masa o paine mai speciala, atunci am pentru voi reteta perfecta care sa impresioneze si prin aspect, dar si prin combinatia de-a dreptul magica de branza Cheddar, mustar si un praf de rozmarin. Iese moale, pufoasa si super aromata. E delicioasa chiar si dupa 2-3 zile daca o feliati si o prajiti, iar in sandwichuri nu va mai zic cat este de buna, dar sincer cel mai bine o savurati calda si goala.

        6. Coronita cu branzeturiGasiti reteta apasand aici. Am o idee minunata pentru voi, cu care sigur va veti impresiona toti invitatii: Coronita de Craciun din branzeturi, legume si fructe.
        Mai adaugati nuci si biscuiti sarati si obtineti aperitivul perfect.

        7. Chec aperitiv cu spanac si cascaval – Gasiti reteta apasand aici. Ce facem cu resturile de branzeturi ramase dupa mesele bogate de sarbatoare? le radem sau sfaramam bine bine si le combinam cu spanac in cel mai gustos chec aperitiv. E delicios, usor de facut, aratos si poate salva tot felul de ingrediente #DeNearuncat ramase dupa Craciun. Puteti strecura in aceasta compozitie pufoasa si bucatele de sunca sau friptura tocata marunt, legume care nu mai arata perfect sau pe jumatate incepute.

        8. Saratele cu cascaval si susan – Gasiti reteta apasand aici. Saratelele cu cascaval si susan sunt genul de gustare care nu ar trebui sa lipseasca de pe nicio masa de Craciun. Crusta aurie si crocanta, interiorul moale si pufos, gustul usor al cascavalului si susanul aromat, transforma aceste saratele intr-un rasfat binevenit la orice ora. Sunt extrem de usor de facut si puteti folosi orice tip de branza, de la cottage, pana la telemea, parmezan sau mozzarella. Eu folosesc intotdeauna ce resturi de branzeturi #DeNearuncat mai am prin frigider.

        9. Buburuze Caprese – Gasiti reteta apasand aici. Micutii vostri o sa adore gustarica asta adorabila – “Buburuze Caprese” le zic eu. Felii de Iglu de lapte – branzica, rosii cherry, masline si busuioc. Gustarile sanatoase pot fi si distractive, colorate si gata in cateva minute cu putina creativitate, iar dragutelor astea cei mici chiar nu au cum sa le zica nu.

        10. Rasucite cu branzeturi frantuzesti Gasiti reteta apasand aici. Rasucite cu Brie & Dulceata de ardei iute si Rasucite cu Normantal & crema de fistic – rontaiala perfecta ce imbina felii de branza Ile de France fine si aromate cu putin “Je ne sais quoi”.

          Bonus: Chec sarat cu legume si branzaGasiti reteta apasand aici. Aceasta reteta e la fel de usoara pe cat ar trebui sa fie orice inceput de saptamana. E usor de adaptat si personalizat, dar mai ales e o metoda perfecta pentru a salva ingredientele #DeNearuncat pe care le mai aveti prin frigider.