Continuam seria retetelor cu rosii bune si cu gust. De aceasta data vom face un sos originar din Italia, parfumat si aromat, fara o reteta complicata dar care poate adauga gust oricarui fel de mancare.

Reteta

  • Timp de gatire: 125
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Usor

  • INGREDIENTE
  • 4kg de rosii
  • 1 ceapa
  • 50g zahar brun
  • 1 usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 lingurita de vegeta sau 2 lingurite de sare (adaptati dupa gust)
  • 1 lingurita de fulgi de chilli
  • 10 frunze de dafin
  • 1 legatura de busuioc proaspat sau 10 lingurite de busuioc uscat.
  1. Instructiuni
  2. Spalati, curatati si taiati rosiile in patru, urmand ca apoi sa le puneti cu tot cu seminte si coaja in blender (se vor dizolva la fiert).
  3. Pe fundul oalei in care veti fierbe sucul de rosii caliti ceapa si usturoiul (ambele taiate marunt) pana cand devin aurii.
  4. Adaugati sucul de rosii si amestecati.
  5. Adaugati Vegeta sau sarea, zaharul brun, fulgii de chilli, frunzele de dafin si busuiocul taiat marunt (sau uscat).
  6. Lasati la fiert timp de 2 ore, amestecand din cand in cand. Gustati pe parcurs pentru a va asigura ca este condimentat conform gusturilor voastre.
  7. Lasati sosul de rosii sa se mai raceasca timp de 15-20 de minute inainte de a-l turna in borcane.
  8. Pastrati borcanele la frigider, acesta va fi in scurt timp sosul vostru preferat pentru orice gustare sau masa copioasa.