Continuam seria retetelor cu rosii bune si cu gust. De aceasta data vom face un sos originar din Italia, parfumat si aromat, fara o reteta complicata dar care poate adauga gust oricarui fel de mancare.
Reteta
- Timp de gatire: 125
- Persoane: 6
- Dificultate: Usor
- INGREDIENTE
- 4kg de rosii
- 1 ceapa
- 50g zahar brun
- 1 usturoi
- 2 linguri de ulei de masline
- 2 lingurita de vegeta sau 2 lingurite de sare (adaptati dupa gust)
- 1 lingurita de fulgi de chilli
- 10 frunze de dafin
- 1 legatura de busuioc proaspat sau 10 lingurite de busuioc uscat.
- Instructiuni
- Spalati, curatati si taiati rosiile in patru, urmand ca apoi sa le puneti cu tot cu seminte si coaja in blender (se vor dizolva la fiert).
- Pe fundul oalei in care veti fierbe sucul de rosii caliti ceapa si usturoiul (ambele taiate marunt) pana cand devin aurii.
- Adaugati sucul de rosii si amestecati.
- Adaugati Vegeta sau sarea, zaharul brun, fulgii de chilli, frunzele de dafin si busuiocul taiat marunt (sau uscat).
- Lasati la fiert timp de 2 ore, amestecand din cand in cand. Gustati pe parcurs pentru a va asigura ca este condimentat conform gusturilor voastre.
- Lasati sosul de rosii sa se mai raceasca timp de 15-20 de minute inainte de a-l turna in borcane.
- Pastrati borcanele la frigider, acesta va fi in scurt timp sosul vostru preferat pentru orice gustare sau masa copioasa.