Ce facem cu resturile de branzeturi ramase dupa mesele bogate de sarbatoare? le radem sau sfaramam bine bine si le combinam cu spanac in cel mai gustos chec aperitiv. E delicios, usor de facut, aratos si poate salva tot felul de ingrediente #DeNearuncat ramase dupa Craciun. Puteti strecura in aceasta compozitie pufoasa si bucatele de sunca sau friptura tocata marunt, legume care nu mai arata perfect sau pe jumatate incepute.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 4 oua
  • 300ml iaurt
  • 150g branza rasa sau sfaramata (puteti folosi orice fel de branza in afara de cottage sau crema de branza)
  • 1 lingurita de sare
  • 10g praf de copt
  • 200g faina
  • 50ml ulei
  • Pentru stratul verde: 100g spanac (puteti folosi si spanac congelat)
  • 100ml apa
  • 100g faina
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg mixati: ouale, iaurtul, branza rasa sau sfaramata, sarea, praful de copt, primele 200g de faina si uleiul.
  3. Cand obtineti un amestec omogen impartiti compozitia rezultata in 2 boluri. Vom obtine astfel amestecul alb si cel verde.
  4. Intr-unul dintre cele doua boluri adaugati compozitia rezultata dupa ce blenduiti impreuna spanacul, apa si ultima suta de grame de faina.
  5. Preincalziti cuptorul la 180C si tapetati o tava de chec cu hartie de copt.
  6. In tava tapetata cu hartie de copt turnati jumatate din compozitia cu spanac. Turnati apoi si un strat de aluat alb. Repetati cu inca un strat cu spanac si inca unul cu aluat alb.
  7. Coaceti timp de 40-45 de minute la 180C sau pana cand checul creste si incepe sa aiba crapaturi la suprafata. Puteti face chiar si testul scobitorii pentru a va asigura ca este bine copt si in interior.
  8. Lasati sa se raceasca inainte de a felia.