Saratelele cu cascaval si susan sunt genul de gustare care nu ar trebui sa lipseasca de pe nicio masa de Craciun. Crusta aurie si crocanta, interiorul moale si pufos, gustul usor al cascavalului si susanul aromat, transforma aceste saratele intr-un rasfat binevenit la orice ora. Sunt extrem de usor de facut si puteti folosi orice tip de branza, de la cottage, pana la telemea, parmezan sau mozzarella. Eu folosesc intotdeauna ce resturi de branzeturi #DeNearuncat mai am prin frigider.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 250g faina
- 2 oua
- 150g de cascaval (sau orice alt tip de branza)
- 100g unt
- 10g drojdie uscata
- 1 lingurita de sare
- 2 linguri de seminte de susan
- Instructiuni
- Intr-un bol larg amestecati faina, sarea, drojdia si 1 ou.
- Adaugati untul topit, dar nu fierbinte.
- Radeti cascavalul si amestecati cu celelalte ingrediente.
- Framantati pana cand obtineti un aluat ferm si omogen.
- Preincalziti cuptorul la 200C si tapetati o tava cu hartie de copt.
- Intindeti aluatul intr-o foaie de 1cm grosime. Taiati apoi saratelele folosind un cutit.
- Asezati saratelele in tava si acoperiti cu ou batut, presarati susanul (optional puteti adauga extra cascaval ras) si coaceti la 200C timp de 8-9 minute sau pana cand capata o crusta aurie
- Le puteti pastra intr-un borcan de sticla sau intr-o punguta ziplock dupa racire.