Aproape ce nu imi venea sa cred cat de bune sunt aceste aperitive extrem de simple de facut. Desi le pregatim cu doar 3 ingrediente, gustul este atat de complex: avem o baza crocanta de foietaj, o dulceata picanta de ardei iuti (preferata mea) si branza mini Brie care s-a rumenit bine, pastrandu-si interiorul cremos si decadent. Va recomand si sa presarati cimbrisor si chives proaspat tocate, completeaza perfect combinatia de arome.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- 1 foie aluat foietaj
- 6 lingurite dulceata de ardei iuti
- 6 mini Brie Ile de france
- Pentru decor: cimbrisor si chives/ceapa verde
- Instructiuni
- Decupati cerculete din aluatul de foietaj. Acestea trebuie sa fie suficient de mari incat sa incapa in formele de briose/tarte.
- Peste aluat intindeti o lingurita de dulceata de ardei iuti.
- In mijloc asezati delicioasa Mini Brie.
- Coaceti timp de 20-25 de minute la 190C sau pana cand aluatul devine auriu si branza incepe sa devina moale la atingere.
- Lasati sa se raceasca 5-10 minute inainte de a le scoate din tava.
- Presarati ierburile aromatice si savurati alaturi de cei dragi.