Aproape ce nu imi venea sa cred cat de bune sunt aceste aperitive extrem de simple de facut. Desi le pregatim cu doar 3 ingrediente, gustul este atat de complex: avem o baza crocanta de foietaj, o dulceata picanta de ardei iuti (preferata mea) si branza mini Brie care s-a rumenit bine, pastrandu-si interiorul cremos si decadent. Va recomand si sa presarati cimbrisor si chives proaspat tocate, completeaza perfect combinatia de arome.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 3
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 1 foie aluat foietaj
  • 6 lingurite dulceata de ardei iuti
  • 6 mini Brie Ile de france
  • Pentru decor: cimbrisor si chives/ceapa verde
  1. Instructiuni
  2. Decupati cerculete din aluatul de foietaj. Acestea trebuie sa fie suficient de mari incat sa incapa in formele de briose/tarte.
  3. Peste aluat intindeti o lingurita de dulceata de ardei iuti.
  4. In mijloc asezati delicioasa Mini Brie.
  5. Coaceti timp de 20-25 de minute la 190C sau pana cand aluatul devine auriu si branza incepe sa devina moale la atingere.
  6. Lasati sa se raceasca 5-10 minute inainte de a le scoate din tava.
  7. Presarati ierburile aromatice si savurati alaturi de cei dragi.