Aceasta reteta e la fel de usoara pe cat ar trebui sa fie orice inceput de saptamana. E usor de adaptat si personalizat, dar mai ales e o metoda perfecta pentru a salva ingredientele #DeNearuncat pe care le mai aveti prin frigider.
Eu am folosit o combinatie se gusturi care ma transpune direct in moodul de primavara: branza cottage de la Delaco, ceapa verde si marar.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 4 oua
- 300g branza Cottage (branza dulce sau perlute de branza de vaca)
- 200g faina
- 10g praf de copt
- Verdeturi proaspete: ceapa verde, marar etc
- Legume proaspete: 1 ardei, cateva rosii cherry.
- 2-3 linguri de nuci maruntite sau alune (vor da o textura minunata)
- Sare si piper dupa gust
li>
- Instructiuni
- Intr-un bol mare amestecati ouale, branza, faina, praful de copt, sare si piper.
- taiti legumele si verdeturile si adaugati in mix.
- turnati compozitia obtinuta intr-o tava de copt tapetata cu hartie de copt sau cu unt + faina.
- Preincalziti cuptorul si coaceti la 180C timp de 30-35 de minute. Sau pana cand capata o textura ferma si o crusta maronie.
- savurati alaturi de felul principal preferat, cu legume, supe sau feliat poate inlocui painea de sandwich.
Buna Greta, multumesc pentru reteta!
Am folosit exact raportul dat de tine. Am adaugat 3 fire de ceapa verde, 3 rochii cherry si un ardei gras mic. Nu le-am stors de apa. Am copt cu 15 min maim ult decat timpul sugerat de tine, air cand l-am scos, l-a lasat un pic, iar partea de jos era cruda si umeda. Al tau e frumos crescut de jos pana sus. Care e secretul sa faci un chec aperitiv pufos?
Buna Ioana, multumesc de vesti! E posibil sa nu fi primit suficienta caldura din partea de jos a cuptorului. Iti recomand sa incerci in ultimele 10 minute sa lasi cuptorul pornit pe aceeasi temperatura dar cu caldura doar de 10. O alta problema ar putea fi daca erau ingredientele reci, ori branza prea umeda (daca branza are mai mult lichid si nu are o consistenta ferma, mai poti adauga 2-3 linguri de faina). Hugs!