Am facut tarte sarate in atat de multe combinatii, dar m-am indragostit de aceasta: Quiche cu branza si spanac.
E un amestec delicios si bogat in nutrienti fie ca folositi spanac proaspat sau congelat, fie ca folositi telemea sau mozzarella.
Reteta e super usoara si va promit ca iese perfect. Si imediat ce va familiarizati cu aluatul il puteti folosi ulterior intr-o infinitate de combinatii gustoase.
Mai puteti gasi si alte variante de quiche aici: Quiche cu mix de legume congelate si parmezan, poate va face cu ochiul un Quiche cu rosii si branza, sau o felie din deliciosul Quiche cu aluat de foietaj si zucchini. Tare gustos a mai fost si acest Quiche cu somon sau acesta cu gust de primavara: Quiche cu leurda. Si cel mai mare avantaj atunci cand faci o astfel de tarta e ca poti face oricand un Quiche #DeNearuncat cu toate resturile de prin frigider.
Reteta
- Timp de gatire: 90 min
- Persoane: 6
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru aluat: 230g faina
- un praf de sare
- un praf de zahar
- 130g unt
- 1 ou
- Pentru umplutura: 4 oua
- 200ml smantana de gatit
- 150g branza preferata rasa sau sfaramata
- sare si piper dupa gust
- 200g spanac proaspat sau congelat
- 1 legatura ceapa verde
- Instructiuni
- Se framanta un aluat fraged din ingredientele pentru aluat. Se lasa la rece timp de 30 de minute.
- Intindeti aluatul pe o suprafata curata pana cand obtineti o foaie subtire de aproximativ 5mm.
Intindeti aluatul pe tava si faceti mici gaurele folosind o furculita.
Precoaceti aluatul 10 minute la 180C. - Scoateti crusta partial coapta din cuptor si asezati peste aceasta spanacul si ceapa verde tocata.
- Intr-un bol amestecati ouale, smantana, condimentele si branzal.
- Turnati amestecul de oua peste spanac.
- Coaceti timp de 45 de minute la 180C sau pana cand umplutura capata o consistenta ferma si o crusta aurie.
- Lasati sa se raceasca 10-15 minute inainte de feliere si savurati alaturi de o salata sau sosul preferat.
- Se poate pastra la frigider pana la 3 zile.