Am facut tarte sarate in atat de multe combinatii, dar m-am indragostit de aceasta: Quiche cu branza si spanac.

E un amestec delicios si bogat in nutrienti fie ca folositi spanac proaspat sau congelat, fie ca folositi telemea sau mozzarella.

Reteta e super usoara si va promit ca iese perfect. Si imediat ce va familiarizati cu aluatul il puteti folosi ulterior intr-o infinitate de combinatii gustoase.

Mai puteti gasi si alte variante de quiche aici: Quiche cu mix de legume congelate si parmezan, poate va face cu ochiul un Quiche cu rosii si branza, sau o felie din deliciosul Quiche cu aluat de foietaj si zucchini. Tare gustos a mai fost si acest Quiche cu somon sau acesta cu gust de primavara: Quiche cu leurda. Si cel mai mare avantaj atunci cand faci o astfel de tarta e ca poti face oricand un Quiche #DeNearuncat cu toate resturile de prin frigider.

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru aluat: 230g faina
  • un praf de sare
  • un praf de zahar
  • 130g unt
  • 1 ou
  • Pentru umplutura: 4 oua
  • 200ml smantana de gatit
  • 150g branza preferata rasa sau sfaramata
  • sare si piper dupa gust
  • 200g spanac proaspat sau congelat
  • 1 legatura ceapa verde
  1. Instructiuni
  2. Se framanta un aluat fraged din ingredientele pentru aluat. Se lasa la rece timp de 30 de minute.
  3. Intindeti aluatul pe o suprafata curata pana cand obtineti o foaie subtire de aproximativ 5mm.
    Intindeti aluatul pe tava si faceti mici gaurele folosind o furculita.
    Precoaceti aluatul 10 minute la 180C.
  4. Scoateti crusta partial coapta din cuptor si asezati peste aceasta spanacul si ceapa verde tocata.
  5. Intr-un bol amestecati ouale, smantana, condimentele si branzal.
  6. Turnati amestecul de oua peste spanac.
  7. Coaceti timp de 45 de minute la 180C sau pana cand umplutura capata o consistenta ferma si o crusta aurie.
  8. Lasati sa se raceasca 10-15 minute inainte de feliere si savurati alaturi de o salata sau sosul preferat.
  9. Se poate pastra la frigider pana la 3 zile.