Stiati ca in Romania se arunca zilnic 6000 de tone de alimente? Si ca jumatate din aceasta cantitate pleaca chiar din casele noastre. Hai sa incercam sa evitam aruncatul alimentelor si sa fim creativi. Mancarea poate fi reinventata cu usurinta, iar noi putem cumpara fix cat avem nevoie. Nu-i asa?
Quicheul acesta cunoscut si sub denumirea “Quiche de resturi” a aparut aproape in acelasi timp cu #DeNearuncat, ba chiar i-a dat tonul atunci cand am sharuit cu voi pentru prima data un quiche exact ca acesta. Facut din mai toate resturile de legume si branza pe care le aveam in frigider. In afara de aluat (care se pregateste mereu la fel) puteti varia oricat vreti voi umplutura.
Reteta
- Timp de gatire: 50 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 300g de faina
- 100 g de iaurt
- 100g de unt
- 1 ou
- 300g de legume pe care le aveti in frigider (pot fi proaspete, congelate sau din conserve. Eu am folosit dovlecei facuti pe gratar, doua rosii si jumatate de ardei
- Inca 3 oua pentru umplutura
- 100g de branza (am folosit branza de capra si cateva felii de emmentaler pe care le-am adaugat la final deasupra)
- 1 lingurita de Vegeta, piper si fulgi de chilli (aici puteti folosi condimente dupa gust)
- Instructiuni
- Faceti un aluat elastic din faina, unt, iaurt si un ou, pe care il impachetagti in folie de plastic sau hartie de copt si il lasati la frigider timp de 15 minute.
- Intre timp amestecati intr-un bol legumele taiate marunt, branza si amestecati cu restul de oua, ca pentru o omleta.
- Condimentati dupa gust.
- Dupa ce aluatul s-a racit, intindeti pe o tava de copt, faceti mici gaurele cu o furculita si coaceti 5 minute la 220 de grade (pentru a va asigura ca nu ramane crud cand se va coace umplutura).
- Scoateti tava din cuptor, scadeti temeratura la 180C si peste crusta crocanta turnati compozitia si mai coaceti inca 30 de minute (minim) pana cand quicheul capata o textura ferma si o culoare aurie.
- Serviti alaturi de o salata sau sosurile preferate la oricare dintre cele trei mese ale zilei.
Buna seara, Greta!
O intrebare: cand bagam pt cele 30 de min, temperatura ramane aceeasi 220
Branzica mea pare ca se carbonizeaza… 😁
Buna seara, 220C da, poti sa mai scazi temperatura sau sa pornesti ventilatia in cazul in care se suprincalzeste.
[…] cu somon. Si cel mai mare avantaj atunci cand faci o astfel de tarta e ca poti face oricand un Quiche #DeNearuncat cu toate resturile de prin […]