Se apropie sezonul leurdei, asa ca va recomand sa salvati aceasta reteta delicioasa!

Aceasta reteta aduce un twist fresh hummusului clasic, combinand cremozitatea nautului cu aromele vibrante ale pesto-ului de leurda. Ideal pentru gustari, aperitive sau ca parte a unui platou sanatos, hummusul cu pesto de leurda este perfect pentru meal prep si se potriveste oricarui moment al zilei.

De ce sa incerci aceasta reteta?

Vegana si nutritiva: Ofera proteine, fibre si grasimi sanatoase din naut, tahini si ulei de masline.

Usor de preparat: Se face rapid, fara efort, fiind ideala pentru zilele aglomerate.

Arome vibrante: Pesto-ul de leurda adauga o nota fresh si intensa, completand perfect cremozitatea hummusului.

Versatila: Poate fi servita cu lipie crocanta, legume proaspete sau ca dressing pentru salate.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • Pentru hummus: 1 conserva de naut (400 g), scurs si clatit
  • 2 linguri tahini
  • Zeama de la 1 lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • ½ lingurita sare
  • 2-3 linguri apa (pentru o textura mai cremoasa)
  • Pentru pesto de leurda: 1 mana generoasa de leurda proaspata
  • 30 g nuci sau migdale
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50g drojdie inactiva / parmezan ras (optional, pentru un plus de savoare)
  • ½ lingurita sare
  • Zeama de la ½ lamaie
  • topping: Ulei de masline extra pentru servire
  • Piper rosu
  • Frunze de leurda tocate
  1. Instructiuni
  2. Preparati pesto-ul de leurda: Puneti in blender leurda, nucile, uleiul de masline, drojdia inactiva, sarea si zeama de lamaie. Mixati pana obtineti o pasta omogena.
  3. Preparati hummusul: Adaugati in blender nautul, tahini, zeama de lamaie, usturoiul, sarea si uleiul de masline. Mixati, adaugand apa treptat pana obtineti o textura cremoasa.
  4. Asamblare: Amestecati hummusul cu pesto-ul de leurda sau turnati pesto-ul deasupra pentru un efect vizual apetisaaaant.
  5. Servire: Puneti hummusul intr-un bol, stropiti cu ulei de masline, presarati piper rosu si decorati cu frunze de leurda.

Sfaturi si Variatii

Pentru un gust mai intens, lasati hummusul la frigider 30 de minute inainte de servire.

Puteti inlocui leurda cu busuioc, patrunjel sau spanac daca nu este in sezon.

Daca doriti o textura ultra-fina, mixati mai mult timp si adaugati putina apa minerala rece/gheata.

De ce sa incercati aceasta reteta?

Hummusul cu pesto de leurda este combinatia perfecta intre cremos si fresh, ideal pentru cei care iubesc gusturile intense si sanatoase. Se potriveste de minune cu lipii calde, legume crocante sau chiar ca baza pentru sandwich-uri.

Va mai las cateva retete de hummus delicioase: