Cremos, aromat, delicios pe paine, cu legume sau intr-un wrap, hummusul acesta nu are cum sa nu va iasa perfect. Promit!

Reteta

  • Timp de gatire: 10 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 600g naut fiert sau din conserva
  • 50ml apa (sau aquafaba- apa de la fierberea nautului sau din conserva)
  • 1 lingura tahini
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de sare
  • Sucul de la jumatate de lamaie
  • boia de ardei dulce
  • 2 lingurite de ulei de masline
  1. Instructiuni
  2. Intr-un blender amestecati nautul, usturoiul, apa, tahini, sarea si sucul de lamaie pana cand capata o textura fina si cremoasa.
  3. Asezati hummusul intr-un bol sau farfurie intinsa.
  4. Faceti cateva adancituri circulare cu lingura, pe care le veti stropi apoi cu uleiul de masline.
  5. Presarati boiaua de ardei dulce si serviti alaturi de legume si lipie proaspata.
  6. Optional puteti aromatiza hummusul cu busuioc, ardei copti, rosii uscate, turmeric sau fulgi de chilli pentru o varianta picanta.
  7. I