Daca pui bere in loc de vin in risotto, vei obtine un gust minunat, aromat, o textura cremoasa si nelipicioasa. Sper sa va placa si voua, pentru ca eu m-am indragostit de varianta aceasta mai tare decat de cea originala. Legume si parmezan adaugati dupa cum va ghideaza pofta.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 50g de unt
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei
- Cateva ciuperci (eu am folosit o mana de hribi congelati)
- 100g de naut fiert sau din conserva
- 250g de orez alb
- 50 ml smantana lichida
- 1 doza de bere blonda
- 1 mana de baby spanac
- 50g de parmezan ras
- Sare, piper si condimente dupa gust
- Instructiuni
- Intr-o tigaie se topeste untul, urmand ca apoi sa adugati legumele taiate marunt, ciupercile feliate si boabele de naut.
- Amestecati si lasati la sotat pana cand devin aurii. Adaugati apoi 50ml de apa si orezul.
- Amestecati continuu pana cand apa se absoarbe complet. Adaugati apoi jumatate din cantitatea de bere, amestecati din nou pana cand se absoarbe si berea si apoi turnati si cea de-a doua jumatate. Bineinteles, amestecati continuu din nou.
- Cand tot lichidul s-a absorbit adaugati smantana lichida si parmezan.
- Daca risottoul vi se pare prea uscat, mai adaugati apa si continuati sa amestecati. Acesta trebuie sa aiba o consistenta densa, cremoasa si usor lipicioasa.
- Cand este complet gatit adaugati frunzele de baby spana si condimentele preferate. Amestecati si serviti cat timp este cald, desi da, e delicios chiar si rece.