Daca pui bere in loc de vin in risotto, vei obtine un gust minunat, aromat, o textura cremoasa si nelipicioasa. Sper sa va placa si voua, pentru ca eu m-am indragostit de varianta aceasta mai tare decat de cea originala. Legume si parmezan adaugati dupa cum va ghideaza pofta.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 50g de unt
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • Cateva ciuperci (eu am folosit o mana de hribi congelati)
  • 100g de naut fiert sau din conserva
  • 250g de orez alb
  • 50 ml smantana lichida
  • 1 doza de bere blonda
  • 1 mana de baby spanac
  • 50g de parmezan ras
  • Sare, piper si condimente dupa gust
  1. Instructiuni
  2. Intr-o tigaie se topeste untul, urmand ca apoi sa adugati legumele taiate marunt, ciupercile feliate si boabele de naut.
  3. Amestecati si lasati la sotat pana cand devin aurii. Adaugati apoi 50ml de apa si orezul.
  4. Amestecati continuu pana cand apa se absoarbe complet. Adaugati apoi jumatate din cantitatea de bere, amestecati din nou pana cand se absoarbe si berea si apoi turnati si cea de-a doua jumatate. Bineinteles, amestecati continuu din nou.
  5. Cand tot lichidul s-a absorbit adaugati smantana lichida si parmezan.
  6. Daca risottoul vi se pare prea uscat, mai adaugati apa si continuati sa amestecati. Acesta trebuie sa aiba o consistenta densa, cremoasa si usor lipicioasa.
  7. Cand este complet gatit adaugati frunzele de baby spana si condimentele preferate. Amestecati si serviti cat timp este cald, desi da, e delicios chiar si rece.