O combinatie delicioasa de texturi: Hummus cremos, aromat, delicios pe paine, cu legume sau intr-un wrap, combinat cu un strat generos de naut crocant si condimentat. O sa va placa sigur.
Reteta
- Timp de gatire: 10 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 600g naut fiert sau din conserva pentru hummus
- extra 250g naut fiert/din conserva pentru copt
- 50ml apa (sau aquafaba- apa de la fierberea nautului sau din conserva)
- 1 lingura tahini
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita de sare
- Sucul de la jumatate de lamaie
- boia de ardei dulce
- 2 lingurite de ulei de masline
- Instructiuni
- Intr-un blender amestecati nautul, usturoiul, apa, tahini, sarea si sucul de lamaie pana cand capata o textura fina si cremoasa.
- Asezati hummusul intr-un bol sau farfurie intinsa.
- Faceti cateva adancituri circulare cu lingura, pe care le veti stropi apoi cu uleiul de masline.
- Presarati boiaua de ardei dulce si serviti alaturi de legume si lipie proaspata.
- Pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt puneti nautul pentru copt si condimentati cu boia, sare si piper dupa gust. Coaceti 15-20 de minute la 200C sau pana cand devine crocant si auriu.
- Decorati hummusul cu toppingul de naut crocant.
Optional puteti aromatiza hummusul cu busuioc, ardei copti, rosii uscate, turmeric sau fulgi de chilli pentru o varianta picanta.
I