O combinatie delicioasa de texturi: Hummus cremos, aromat, delicios pe paine, cu legume sau intr-un wrap, combinat cu un strat generos de naut crocant si condimentat. O sa va placa sigur.

Reteta

  • Timp de gatire: 10 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 600g naut fiert sau din conserva pentru hummus
  • extra 250g naut fiert/din conserva pentru copt
  • 50ml apa (sau aquafaba- apa de la fierberea nautului sau din conserva)
  • 1 lingura tahini
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita de sare
  • Sucul de la jumatate de lamaie
  • boia de ardei dulce
  • 2 lingurite de ulei de masline
  1. Instructiuni
  2. Intr-un blender amestecati nautul, usturoiul, apa, tahini, sarea si sucul de lamaie pana cand capata o textura fina si cremoasa.
  3. Asezati hummusul intr-un bol sau farfurie intinsa.
  4. Faceti cateva adancituri circulare cu lingura, pe care le veti stropi apoi cu uleiul de masline.
  5. Presarati boiaua de ardei dulce si serviti alaturi de legume si lipie proaspata.
  6. Pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt puneti nautul pentru copt si condimentati cu boia, sare si piper dupa gust. Coaceti 15-20 de minute la 200C sau pana cand devine crocant si auriu.
  7. Decorati hummusul cu toppingul de naut crocant.
    Optional puteti aromatiza hummusul cu busuioc, ardei copti, rosii uscate, turmeric sau fulgi de chilli pentru o varianta picanta.
  8. I