Fin si cremos, aromat cu boia de ardei iute si un strop de lamaie, cu usturoi si doar un praf de sare, Hummusul acesta este gata in doar cateva minute daca folositi naut din conserva. Hai sa va arat cat de usor se face.
Reteta
- Timp de gatire: 10 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 600g naut fiert sau din conserva
- 50ml apa (sau aquafaba- apa de la fierberea nautului sau din conserva)
- 1 lingura tahini
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita de sare
- Sucul de la jumatate de lamaie
- boia de ardei iute dupa gust (puteti folosi si boia dulce sau paprika afumata)
- 2 lingurite de ulei de masline
- Instructiuni
- Intr-un blender amestecati nautul, usturoiul, apa, tahini, sarea si sucul de lamaie pana cand capata o textura fina si cremoasa.
- Asezati hummusul intr-un bol sau farfurie intinsa.
- Intr-un bol mic amestecati uleiul de masline cu boia de ardei iute (ajustati dupa gust).
- Faceti cateva adancituri circulare cu lingura, pe care le veti stropi apoi cu uleiul de masline picant.
- Serviti alaturi de legume si lipie proaspata.
- Optional puteti aromatiza hummusul cu busuioc, ardei copti, rosii uscate, turmeric sau fulgi de chilli pentru o varianta extra picanta.
I