Trufele de ciocolata sunt delicioase si cu totii le iubim gustul intens de ciocolata si textura decadenta. Daca mai sunt si tavalite prin sprinkles, nuci sau cocos devin un desert numai bun de impachetat in cutiute frumoase facute cadou tuturor celor dragi. Nu au nevoie de coacere, se fac in cateva minute si pentru reteta clasica aveti nevoie de doar 3 ingrediente. Daca vreti sa le dati un plus de personalitate si aroma, in compozitie puteti adauga si o cireasa sau visina din dulceata, sau puteti amesteca ciocolata cu un sirop sau dulceata de cirese amare. Aici avem un platou de trufe cu sirop de cirese amare si credeti-ma, au fost mi-nu-na-te!
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 250g ciocolata neagra
- 100g frisca lichida cu un procent mare de grasime
- 50g de unt
- 50g dulceata de cirese amare/ 50ml sirop de cirese amare
- Pentru decorat: cacao (sau orice alte toppinguri preferati)
- Optional mai puteti adauga in amestec esente de vanilie/rom/cafea
- Instructiuni
- Intr-o craticioara puneti ciocolata rupta in bucatele, untul cubulete si turnati frisca lichida. Lasati sa se topeasca totul si amestecati.
- Dupa ce obtineti un amestec omogen lasati sa se raceasca complet si mutati in frigider, in aproximativ 30 de minute veti putea modela trufele.
- Cu o lingurita scoateti din amestecul racit cate o bucata de ciocolata si modelati intre palme.
- Intr-o farfurie intinsa puneti cacao si pe rand rostogoliti bine, bine fiecare trufa.
- Le puteti pastra in cutii si caserole la frigider.