Trufele clasice de ciocolata sunt intense, catifelate, nu foarte dulci si usor cremoase, ti se face pofta de una doar cand le privesti. Se fac rapid si le poti savura imediat dupa ce le-ai modelat.
Le poti decora cu tot felul de toppinguri: cacao, biscuiti sfaramati, nuci, seminte, sau sprinkles, sau le poti umple cu fructe uscate sau migdale. Vor fi delicioase oricum.

Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 250g ciocolata neagra
- 100g frisca lichida cu un procent mare de grasime
- 50g de unt
- Pentru decorat: cacao (sau orice alte toppinguri preferati)
- Optional mai puteti adauga in amestec esente de vanilie/rom/cafea
- Instructiuni
- Intr-o craticioara puneti ciocolata rupta in bucatele, untul cubulete si turnati frisca lichida. Lasati sa se topeasca totul si amestecati.
- Dupa ce obtineti un amestec omogen lasati sa se raceasca complet si mutati in frigider, in aproximativ 30 de minute veti putea modela trufele.
- Cu o lingurita scoateti din amestecul racit cate o bucata de ciocolata si modelati intre palme.
- Intr-o farfurie intinsa puneti cacao si pe rand rostogoliti bine, bine fiecare trufa.
- Le puteti pastra in cutii si caserole la frigider.
[…] facute cadou tuturor celor dragi. Nu au nevoie de coacere, se fac in cateva minute si pentru reteta clasica aveti nevoie de doar 3 ingrediente. Daca vreti sa le dati un plus de personalitate si aroma, in […]