Ciocolata de casa este atat de fina si are un gust delicat care te cucereste de la primul cubulet. Are un usor parfum vanilat si aceeasi textura sfaramicioasa cu care ne-a obisnuit ciocolata de casa. Arata minunat daca presari si o mana de fructe uscate si nuci sau migdale, dar si gustul devine complet in tot acest ansamblu de arome si texturi. Hai sa va arat cat de usor se face.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 100ml apa
  • 1praf de sare
  • 300g zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie (sau un pliculet de zahar vanilat)
  • 150g unt
  • 350g lapte praf
  • 100g nuci (am folosit migdale) si fructe uscate (eu am folosit merisoare, dar puteti folosi si stafide, prune, caise sau curmale)
  1. Instructiuni
  2. Intr-o craticioara amestecati apa, sarea, esenta de vanilie, zaharul si amestecati pana cand acestea incep sa fiarba, adaugati apoi si untul si mai lasati sa fiarba 2-3 minute.
  3. Adaugati rapid si laptele praf in amestecul fierbinte de unt si zahar si amestecati repede. Puteti folosi chiar si un mixer cu carlig pentru aluat.
  4. Turnati rapid intr-o caserola tapetata cu hartie de copt sau folie de plastic si presati cu mainile usor umezite cu apa rece.
  5. Intr-o tigaie rumeniti 2-3 minute migdalele si amestecati-le apoi cu fructele uscate.
  6. Adaugati-le peste ciocolata de casa si presati cu mainile.
  7. Acoperiti si lasati la rece minim 2 ore inainte de feliere.