Ati mancat “Braduti de Craciun” in copilarie? Nu i-am mai vazut de mult pe mesele de Craciun, asa ca a venit momentul sa ne reamintim de ei. Sunt ciocolatosi si moi si mai ales: nu necesita coacere! Pentru ca ii facem dintr-o compozitie de biscuiti, cacao, unt si nuci, asemanatoare celei de salam de biscuiti, dar mult mai fina.

Nu va faceti griji daca nu aveti forme speciale, ii puteti modela in interiorul unei palnii sau puteti face un con de carton sau folie de aluminiu.

Aveti nevoie de foarte putine ingrediente, ba chiar cred ca le aveti in casa chiar si acum. Daca va treziti cu musafiri neasteptati, ii puteti surprinde cu desertul acesta adorabil chiar si in 30 de minute. Eu bag direct in blender biscuitii si nucile si obtin o pudra fina ca faina ce da apoi textura catifelata bradutilor.

Reteta

  • Timp de gatire: 45 min
  • Persoane: 10
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • Pentru 20 de braduti: 500g biscuiti simpli macinati foarte fin
  • 150g unt
  • 50g zahar
  • 50g cacao
  • 50g nuci tocate fin
  • o lingurita esenta de rom
  • 10g zahar vanilat
  • Aproximativ 100ml lapte (adaugati putin cate putin doar la finalul framantarii “aluatului” pana cand se omogenizeaza si nu mai e sfaramicios). Va arat si in videoul de mai jos cum i-am pregatit.
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati toate ingredientele de mai sus pana formati un aluat omogen si ferm dar usor de modelat.
  3. Formati bilute pe care apoi le introduceti in forma speciala. Nu aveti forma speciala? Folositi o palnie pentru a da aceasta forma conica.
  4. Pudrati cu zahar pudra sau nuca de cocos si pastrati la rece pana la 2 saptamani.