Au inceput sa apara in piete prunele dulci acrisoare si nu aveam cum sa nu fac o tarta pufoasa cu blat cu nuci macinate si felii mari de prune. Se face extrem de usor si rapid, seamana cu tartele clasice de vara, dar nuca din compozitie aduce un plus de aroma si o textura minunata acestuia.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 5 oua
  • 200g zahar
  • 200g iaurt
  • 100g nuci macinate
  • 200g faina
  • 50ml ulei
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • 700-800g prune taiate in 4
  • Optional: zahar pudra pentru decor
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a preincalzi cuptorul la 180C fara ventilatie, caldura sus si jos.
  3. In doua boluri separati albusurile de galbenusuri.
  4. Albusurile le bateti spuma ferma ca de bezea, care nu cade.
  5. Galbenusurile le amestecati impreuna cu nuca, zaharul, iaurtul, faina, uleiul si lamaia.
  6. Albusurile le integrati usor lingura cu lingura, cu miscari lente de jos in sus in compozitia de galbenusuri.
  7. Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presarati prunele apasand usor.
  8. Coaceti timp de 30 de minute la 180C sau pana cand capata o nuanta aurie cu margini usor aurii.
  9. Feliati si decorati cu zahar pudra dupa 10 minute de racire.