Smochine si branza Roquefort, reunite in cel mai apetisant si elegant mod intr-o tarta cu aluat fraged si miere.
O reteta atat de simpla, dar care transforma orice masa intr-o degustare fancy ca la restaurant, la voi acasa, iar invitatii speciali sunt chiar cei dragi voua.
Am folosit branza Roquefort de la Ile de France pentru cea mai cremoasa textura si o aroma intensa.



Reteta
- Timp de gatire: 70 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru o tarta sau 5-6 mini tarte veti avea nevoie de:
- Pentru aluat: 100g unt
- 1 ou
- 220g faina
- 5-10ml apa rece
- Pentru umplutura: 250g branza Roquefort
- 5-6 smochine proaspete mari
- 2 linguri de miere
- Instructiuni
- Pentru aceste tarte puteti folosi fie o tava mare de tarta de aproximativ 26-28cm sau mai multe tavi micute de tarte.
- Incepeti prin a pregati aluatul: Intr-un bol larg amestecati oul, untul si faina. Framantati pana cand obtineti un aluat sfaramicios.Adaugati apoi apa rece si continuati sa framantati pana cand puteti modela aluatul intr-o bila ferma de aluat.
- Lasati aluatul sa se raceasca minim 30 de minute inainte de a modela tartele.
- Preincalziti cuptorul la 190C si scoateti aluatul din frigider.
- Intindeti aluatul pana cand obtineti o foaie subtire de 2-3mm si intindeti in tava de tarta sau tavile mici.
- Cu o furculita faceti mici gaurele pe toata suprafata aluatului.
- Coaceti timp de 15-20 de minute la 190C sau pana cand aluatul devine ferm, ca un biscuite.
- Dupa ce crustele de tarte s-au copt umpleti pana la jumatatea inaltimii cu branza Roquefort.
- Decorati cu felii de smochine taiate subtire.
- Adaugati mierea peste smochine si savurati.





