Madlenele cu ciocolata sunt moi, pufoase, extrem de usoare si aromate, cu un gust intens de ciocolata. Acestea sunt un desert frantuzesc elegant ce pare ca ti se topeste in gura. Am fost mereu fascinata de frumusetea si simplitatea lor, de gustul bogat si untos in ceva atat de mic si aerat.
Nu va faceti griji daca nu aveti forme speciale, le puteti face chiar si in forma de briose. Gustul va fi la fel de bun. Hai sa va arat cum le-am facut.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 6
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 3 oua
- 100g ciocolata topita
- 1 lingura extract de vanilie
- 10g praf de copt
- 100g unt la temperatura camerei
- 100g zahar
- 150g faina
- un praf de sare
- Instructiuni
- Intr-un bol mare mixati la viteza maxima toate ingredientele de mai sus (Asigurati-va ca ciocolata este calda, nu fierbinte, altfel riscati ca ouale sa se gateasca). Veti obtine un aluat moale, cremos si aerat.
- Preincalziti cuptorul la 180C.
- Cu o lingura turnati cate putin din aluat in formele speciale, fie de madlene, fie de briose. Asigurati-va ca lasati si spatiu de crestere in forme.
- Coaceti timp de 10-15 minute la 180 C sau mai mult daca le faceti in forme de briose. Acestea trebuie sa aiba o textura poroasa si o nuanta aurie la suprafata atunci cand sunt gata.
- Optional: lasati sa se raceasca complet si decorati cu zahar pudra sau cacao.