Acest chec glazurat cu portocale rosii si mac este un adevarat deliciu! Este in sfarsit sezonul celui mai iubit ingredient sicilian: Portocalele rosii de Sicilia, intens colorate, dulci acrisoare si suculente.
Cel mai bun mod prin care sa le pun in evidenta gustul si culoarea superba a fost prin acest chec aromat si decorat cu o minunata glazura rozalie.
A fost un mare succes si va recomand din suflet acest desert. Este si atat de simplu si rapid de facut.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru aluat: 5 oua
  • Sucul de la 3 portocale rosii
  • coaja de la 1 portocala rosie
  • 200g zahar tos
  • 50ml ulei
  • 250g faina
  • 10g praf de copt
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 3 linguri de mac
  • Pentru decor: 250g zahar pudra
  • sucul de la o portocala rosie
  • Felii de portocala rosie
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati toate ingredientele pentru aluat si mixati pana cand obtineti o compozitie omogena si cremoasa.
  3. Preincalziti cuptorul la 180C si tapetati o tava de chec/cozonac cu hartie de copt.
  4. Turnati compozitia in tava si coaceti timp de 40-45 de minute la 180C sau pana cand checul capata o crusta auriu maronie si o consistenta ferma la atingere.
  5. Lasati checul sa se raceasca complet si intre timp pregatiti glazura.
  6. Intr-un bol amestecati zaharul pudra si sucul de portocala rosie.
  7. Cand checul s-a racit complet, turnati peste acesta glazura rozalie.
  8. Decorati cu felii proaspete de portocala rosie si savurati.