Acest chec glazurat cu portocale rosii si mac este un adevarat deliciu! Este in sfarsit sezonul celui mai iubit ingredient sicilian: Portocalele rosii de Sicilia, intens colorate, dulci acrisoare si suculente.
Cel mai bun mod prin care sa le pun in evidenta gustul si culoarea superba a fost prin acest chec aromat si decorat cu o minunata glazura rozalie.
A fost un mare succes si va recomand din suflet acest desert. Este si atat de simplu si rapid de facut.
Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru aluat: 5 oua
- Sucul de la 3 portocale rosii
- coaja de la 1 portocala rosie
- 200g zahar tos
- 50ml ulei
- 250g faina
- 10g praf de copt
- 1 lingura esenta de vanilie
- 3 linguri de mac
- Pentru decor: 250g zahar pudra
- sucul de la o portocala rosie
- Felii de portocala rosie
- Instructiuni
- Intr-un bol larg amestecati toate ingredientele pentru aluat si mixati pana cand obtineti o compozitie omogena si cremoasa.
- Preincalziti cuptorul la 180C si tapetati o tava de chec/cozonac cu hartie de copt.
- Turnati compozitia in tava si coaceti timp de 40-45 de minute la 180C sau pana cand checul capata o crusta auriu maronie si o consistenta ferma la atingere.
- Lasati checul sa se raceasca complet si intre timp pregatiti glazura.
- Intr-un bol amestecati zaharul pudra si sucul de portocala rosie.
- Cand checul s-a racit complet, turnati peste acesta glazura rozalie.
- Decorati cu felii proaspete de portocala rosie si savurati.