Daca si voi sunteti indragostiti de rosii si vreti sa le intensificati si mai mult gustul, o puteti face lasandu-le la cuptor cateva minute (Va povestesc mai multe despre rosiile coapte aici). Iar in tarta aceasta cu un blat super fin si crocant, mozzarella proaspata si cremoasa Delaco, se potrivesc la fix! Reteta aceasta are mari sanse sa devina una dintre preferatele mele. Si yay, aveti nevoie de foarte putine ingrediente!

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor
  • Ingrediente
  • 200g unt
  • 350g faina
  • 2-3 linguri de apa (Cat sa ajute la omogenizarea aluatului)
  • 200 g mozzarella
  • 600g de rosii
  • 1 usturoi
  • Busuioc dupa gust
  1. Instructiuni
  2. Amestecati untul la temperatura camerei cu faina. Veti obtine un aluat foarte sfaramicios, dar pentru a-l omogineza adaugati 50ml de apa si continuati sa framantati pana obtineti o coca ferma si nelipicioasa.
  3. Aluatul obtinut il intindeti apoi pe fundul unei tavi (eu am folosit o tava cu diametrul de 24cm) si faceti mici gaurele cu furculita.
  4. Preincalziti cuptorul la 180 de grade si coaceti apoi aluatul din tava timp de 10 minute.
  5. Dupa ce timpul s-a scurs, asezati felii de mozzarela pe crusta partial coapta, adaugati apoi felii de rosii, cativa catei de usturoi si frunze de busuioc.
  6. Lasati la copt timp de 30 de minute, pana cand rosiile incep sa isi schimbe forma, mozzarella sa se topeasca, iar aluatul capata o crusta aurie.
  7. Tarta aceasta poate fi servita atat calda, cat si rece, alaturi de o salata sau un sos racoritor de iaurt.