Azi gatim una dintre cele mai cunoscute si apreciate retete frantuzesti: Ratatouille, un fel de ghiveci colorat din legume proaspete de vara, venit chiar din Provance, aromatizat cu ierburi specifice zonei. Dovlecei, vinete, rosii, in cel mai cremos sos de rosii si cu multa mozzarella topita, suna bine, nu?
Reteta
- Timp de gatire: 50 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 2 rosii mari
- 300g de mozzarella
- 3 linguri mari de sos de rosii
- Usturoi dupa gust
- Sare si piper
- Ulei de masline
- Busuioc proaspat
- Cimbru
- Instructiuni
- Feliati legumele in rondele cu o grosime de aproximativ 2-3mm.
- Feliile de vanata trebuie pudrate cu sare si lasate pe un prosop de hartie pentru a elimina apa in excess.
- Feliati mozzarella sau dati-o pe razatoare daca e moale si preincalziti cuptorul la 180 de grade celsius.
- Intr-o tava rotunda sau o oala rezistenta la caldura, asezati circular legumele alternand cate o felie din fiecare tip. Printre acestea asezati si felii de mozzarella.
- Dupa ce ati terminat de asezat legumele si cascavalul, stropiti cu ulei de masline, adaugati sosul de rosii, cimbru si usturoiul taiat felii subtiri.
- Lasati la gatit in cuptor aproximativ 45 de minute sau pana cand legumele devin moi si mozzarella devine aurie si crocanta la exterior.
- Cand este gata presarati busuioc proaspat si poate fi servit alaturi de paine prajita, o salata verde, cu un sos de iaurt sau ca garnitura langa felul de mancare preferat.