Puteti folosi conservele de ton si altfel decat pentru a le adauga in salate sau paste. Puteti de exemplu pregati aceste chiftelute delicioase care s-ar potrivi de minune langa un piure cremos si o salata colorata. Se fac usor si rapid la cuptor, cu doar cateva ingrediente in plus.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 1 conserva de ton bine scursa de lichid
- 2 catei de usturoi pisati sau tocati marunt
- 1 ou
- 3 linguri de pesmet/faina
- sare si piper dupa gust
- 2-3 fire de marar/patrunjel
- Instructiuni
- Intr-un bol maruntiti bine tonul folosind o furculita.
- Amestecati cu oul, verdeata, sarea, piperul si pesmetul oana cand obtineti o compozitie ferma.
- Preincalziti cuptorul la 190C si tapetati o tava cu harie de copt.
- Modelati chiftelute de 3 cm diametru cu mainile umezite si asezati in tava de copt.
- Coaceti timp de 20-25 de minute la 190C sau pana cand chiftelutele sunt bine rumenite.
- Savurati cu sosul preferat, in sandwichuri, sau langa o salata colorata.