Puteti folosi conservele de ton si altfel decat pentru a le adauga in salate sau paste. Puteti de exemplu pregati aceste chiftelute delicioase care s-ar potrivi de minune langa un piure cremos si o salata colorata. Se fac usor si rapid la cuptor, cu doar cateva ingrediente in plus.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 1 conserva de ton bine scursa de lichid
  • 2 catei de usturoi pisati sau tocati marunt
  • 1 ou
  • 3 linguri de pesmet/faina
  • sare si piper dupa gust
  • 2-3 fire de marar/patrunjel
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol maruntiti bine tonul folosind o furculita.
  3. Amestecati cu oul, verdeata, sarea, piperul si pesmetul oana cand obtineti o compozitie ferma.
  4. Preincalziti cuptorul la 190C si tapetati o tava cu harie de copt.
  5. Modelati chiftelute de 3 cm diametru cu mainile umezite si asezati in tava de copt.
  6. Coaceti timp de 20-25 de minute la 190C sau pana cand chiftelutele sunt bine rumenite.
  7. Savurati cu sosul preferat, in sandwichuri, sau langa o salata colorata.