Salata Lyoneza este prima dintr-o serie de retete frantuzesti pe care vreau sa vi le propun luna aceasta. Este rapida, extrem de usor de facut si foarte satioasa. Se potriveste de minune pentru un pranz rapid acasa sau la birou. Bine, din punctul meu de vedere se potriveste minunat chiar si la micul dejun pentru ca este compusa dintr-un ou cu galbenusul moale, salata verde, migdale, bacon vegan si twistul meu adus acestei retete: delicioasa telemea de vaca de la Delaco (pe care ador sa o strecor in tot felul de salate, aduce un plus de gust si textura). Dressingul este bineinteles tot unul de inspiratie frantuzeasca: mustar Dijon, ulei de masline si suc de lamaie. O puteti savura cu paine proaspat prajita sau crutoane crocante.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 3
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 200g mix de salata verde
  • 75g migdale
  • 50g bacon vegan
  • 150g telemea de vaca
  • 3 oua
  • mustar dijon
  • o lamaie
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • paine prajita pentru servire
  1. Instructiuni
  2. In boluri sau farfurii intinse asezati salata verde si condimentati cu sare si piper dupa gust.
  3. Intr-o tigaie inchinsa coaceti putin migdalele pentru a deveni crocante si aromate. Adaugati-le peste salata.
  4. Presarati cubulete mici de bacon.
  5. Taiati telemeaua in cubulete mici si presarati peste salata.
  6. Gatiti ouale dupa preferinte: prajite, fierte sau posate. Galbenusul moale este de preferat pentru ca se transforma partial in dressing pentru aceasta salata atunci cand este servita si amestecata.
  7. Asezati ouale peste salata.
  8. Pregatiti dressingul astfel: amestecati mustar dijon (dupa gust) cu sucul de la jumatate de lamaie si uleiul de masline. Stropiti apoi salata cu acest dressing.
  9. Decorati dupa preferinte (puteti folosi seminte, ierburi aromatice etc) si serviti cu paine prajita.