Iubesc primavara nu doar pentru flori, caldura si energia cu care vine la pachet, dar si pentru leurda, urzicile si spanacul care inverzesc tarabele din piata. Si de cativa ani in perioada aceasta, mi-am facut o traditie din a face cel putin un borcan de pesto de leurda.

Gustul proaspat si inconfundabil al “usturoiului salbati” se potriveste de minune in sandwichuri, paste, pe legume coapte, cu oua sau chiar si in burgeri.

Reteta

  • Timp de gatire: 10 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 200g Leurda proaspata
  • 100g Parmezan
  • 50ml ulei de masline
  • Sucul de la o lamaie sau un lime
  • Un praf de sare
  • 100g migdale coapte (2-3min in tigaia incinsa)
  • Optional: adaugati busuioc pentru a imblanzi aroma de usturoi
  1. Instructiuni
  2. Intr-un blender asezati leurda taita in bucati mai mici.
  3. Adaugati uleiul si sucul de lamaie.
  4. Adaugati migdalele, parmezanul si sarea.
  5. Blenduiti la viteza maxima pana cand capata o textura fina si omogena.
  6. Pastrati la frigider intr-un borcan de sticla.