🥯 New York Bagels – fix ca in cafenelele newyorkeze🗽🔥 Crocanti la exterior, pufosi in interior, miros divin datorita mixului de seminte “everything bagel” si merg cu orice – sarat sau dulce! Sigur i-ai vazut prin filme sau seriale, sunt aurii, cu o crusta usor crocanta si un interior moale, gata sa fie umpluti cu crema de branza, somon sau chiar gem. Vestea buna? Ii poti face acasa, iar gustul este absolut divin! Plus, mirosul care se raspandeste in bucatarie te va face sa te simti ca intr-o brutarie artizanala.

Astazi iti arat pas cu pas cum sa faci cei mai buni New York Bagels, cu o textura perfecta si acel gust autentic pe care il adora toata lumea!

De ce sa faci bagels acasa?

Sunt mult mai buni decat cei din magazin – ai control total asupra ingredientelor si prospetimii.

Miros divin – nimic nu bate aroma painii proaspat coapte dimineata!

Sunt super versatili – ii poti combina cu orice, de la unt si miere la avocado si crema de branza.

Textura perfecta – fierberea rapida inainte de coacere le da acea crusta autentica si un interior moale si elastic.

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 500 g faina
  • 300 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 20ml ulei de masline
  • extra: 1 lingura ulei de masline
  • Mix de seminte & condimente pentru bagels (mac, susan, in, floarea soarelui, sare, pudra de ceapa si usturoi, boia afumata)
  1. Instructiuni
  2. Framanta un aluat omogen din toate ingredientele si lasa-l la dospit acoperit minim 1 ora (nu adauga si mixul de condimente si uleiul de masline extra).
  3. Modeleaza bagels ca in videoul de mai jos, unge-i cu ulei de masline si lasa-i din nou la dospit.
  4. Pune o oala cu apa la fiert pe foc mic. Trece fiecare bagel dospit cate 20 secunde prin apa pastrata pe foc mic (secretul crustei crocante si aurii!).
  5. Presara semintele si condimentele si coace-i 20 min la 190°C sau pana cand devin aurii si fermi la suprafata.
  6. Rezultatul? Bagels fix ca in NYC, ideali pentru mic dejun sau brunch! 🧀🥑🍓 Tu cum i-ai mananca? 👇

Cum sa servesti bagels de casa?

Bagels sunt absolut deliciosi cu orice! Iata cateva combinatii perfecte:

🥑 Cu crema de branza si avocado

🐟 Cu somon afumat si capere

🧈 Cu unt si miere

🫐 Cu crema de branza si fructe proaspete

🍳 Cu ou posat si avocado pentru un brunch perfect

📌 Sfat: Bagels se pastreaza bine 2-3 zile la temperatura camerei sau pot fi congelati pentru mai tarziu!

Tu cum iti mananci bagel-ul perfect?

Daca incerci aceasta reteta, lasa-mi un comentariu si spune-mi cum iti place sa iti savurezi bagels! 💛

O reteta delicioasa de sandwich cu bagels veti gasi si in urmatorul articol: