Chiftelute vegetariene, sos cremos de ciuperci, mazare verde si un piure de cartofi super fin – pun pariu ca multi dintre voi adora aceasta combinatie, nu? Stiu sigur ca eu sunt mare fan.
Chiftelutele sunt facute din tocatura pe baza de plante, coapte la cuptor, asa ca yay! avem chfitele fara pic de prajeala inclusa. Sosul este absolut uimitor, simplu de facut din cateva ciuperci sotate, ceapa si smantana de gatit (o sa va placa sigur sa il adaugati si in alte preparate). Mazarea doar am fiert-o cu un praf de sare si piureul de cartofi este atat de fin datorita unei linguri de unt care a facut magie.


Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru chiftelute: 200g tocatura din plante (1 caserola tocata din plante de la Verdino)
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri de pesmet
- 1 lingurita oregano uscat/cimbru uscat
- sare si piper dupa gust
- Pentru piure: 4-5 cartofi medii
- 1 lingura de unt
- 1 lingurita de sare
- Pentru mazare: 300g mazare congelata
- 1 lingurita de sare
- 1L apa
- Pentru sosul gravy: 150g ciuperci
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa
- 1 cub stock de legume bio
- un praf de piper
- 100ml smantana lichida
- 100-200ml de apa (ajustati in functie de consistenta dorita)
- Instructiuni
- Incepeti prin a pregati chiftelutele astfel: intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru chiftelute si cu mainile umezite cu apa rece modelati bilute de 3cm diametru.
- Asezati chiftelutele pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti chiftelutele la 190C pana cand se rumenesc bine si devin ferme (aproximativ 20-25 de minute).
- Pregatiti intre timp si piureul: Curatati, spalati si taiati cubulete mici cartofii. puneti-i apoi la fiert cu suficienta apa cat sa ii acopere.
- Cand cartofii devin moi si furculita intra cu usurinta, scurgeti apa si amestecatii bine cu untul si sarea. Pisati-i pana cand capata o consistenta foarte fina. Va zic si trucul meu pentru cel mai cremos piure: Ii pisez cu mixerul, ies mereu perfect.
- Fierbeti si mazarea cu apa si sarea pana cand aceasta devine usor moale, dar inainte sa faca mici crapaturi, veti vrea sa fie usor „al-dente”.
- Pregatim repede si sosul: Intr-o tigaie sotam usor ciupercile spalate si taiate bucatele mici impreuna cu ceapa si condimentele, pana cand acestea devin aurii.
- Adaugati smantana de gatit, apa (adaugata treptat in functie de consistenta dorita) si mai fierbeti 2-3 minute sau pana cand sosul incepe sa se reduca.
- Dupa ce acestea s-au gatit mixati folosind un blender. Daca doriti un sos mai lichid, mai puteti adauga putina apa.
- Serviti intr-o farfurie intinsa piureul, chiftelutele, sosul si mazarea.