Astazi e #ZiuaDePizza si vreau sa ne rasfatam impreuna cu o felie de bucurie. Iubitorii de salata Caprese vor iubi aceasta pizza: Blat pufos, sos pesto verde, muuulta mozzarella si rosii.

Am folosit mozzarella Gourmet de la Delaco pe care am taiat-o cubulete pentru ca imi doream pentru aceasta pizza bucati mari de mozzarella topita care sa se intinda perfect si asa a fost! Aceasta pizza a intrat rapid in topul preferintelor noastra, asa ca la doar cateva zile am facut-o din nou. Sper sa va placa si voua.

Reteta

  • Timp de gatire: 140 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • Pentru doua pizza: 500g de faina
  • 10g de sare
  • 300 ml de apa calduta
  • 10g de drojdie uscata / 20g de drojdie proaspata
  • 150g sos pesto verde
  • 300g Mozzarella Gourmet de la Delaco
  • 20 rosii cherry
  • 2 linguri de ulei de masline
  1. Instructiuni
  2. Pregatiti aluatul pentru blatul de pizza astfel: Dizolvati drojdia in apa calduta si apoi amestecati cu faina si sarea. Framantati pana cand obtineti un aluat elastic si omogen. Acoperiti si lasati sa creasca timp de o ora.
  3. Dupa o ora framantati din nou aluatul timp de 2-3 minute si acoperiti pentru inca o ora.
  4. Preincalziti cuptorul la temperatura maxima, taiati mozzarella cubulete si rosiile cherry in doua.
  5. Intindeti aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt si ulei de masline. Presati din interior sper exterior pentru a obtine marginile super pufoase.
  6. Intindeti sosul pesto cu o lingura, presarati cuburile de mozzarella din abundenta si jumatatile de rosii cherry.
  7. Lasati la cuptor timp de 15 minute la temperatura maxima sau pana cand capata o culoare aurie, branza este topita si rosiile rumenite. Serviti cu busuioc proaspat deasupra.