Astazi e #ZiuaDePizza si vreau sa ne rasfatam impreuna cu o felie de bucurie. Iubitorii de salata Caprese vor iubi aceasta pizza: Blat pufos, sos pesto verde, muuulta mozzarella si rosii.
Am folosit mozzarella Gourmet de la Delaco pe care am taiat-o cubulete pentru ca imi doream pentru aceasta pizza bucati mari de mozzarella topita care sa se intinda perfect si asa a fost! Aceasta pizza a intrat rapid in topul preferintelor noastra, asa ca la doar cateva zile am facut-o din nou. Sper sa va placa si voua.
Reteta
- Timp de gatire: 140 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- Pentru doua pizza: 500g de faina
- 10g de sare
- 300 ml de apa calduta
- 10g de drojdie uscata / 20g de drojdie proaspata
- 150g sos pesto verde
- 300g Mozzarella Gourmet de la Delaco
- 20 rosii cherry
- 2 linguri de ulei de masline
- Instructiuni
- Pregatiti aluatul pentru blatul de pizza astfel: Dizolvati drojdia in apa calduta si apoi amestecati cu faina si sarea. Framantati pana cand obtineti un aluat elastic si omogen. Acoperiti si lasati sa creasca timp de o ora.
- Dupa o ora framantati din nou aluatul timp de 2-3 minute si acoperiti pentru inca o ora.
- Preincalziti cuptorul la temperatura maxima, taiati mozzarella cubulete si rosiile cherry in doua.
- Intindeti aluatul pe o tava tapetata cu hartie de copt si ulei de masline. Presati din interior sper exterior pentru a obtine marginile super pufoase.
- Intindeti sosul pesto cu o lingura, presarati cuburile de mozzarella din abundenta si jumatatile de rosii cherry.
- Lasati la cuptor timp de 15 minute la temperatura maxima sau pana cand capata o culoare aurie, branza este topita si rosiile rumenite. Serviti cu busuioc proaspat deasupra.