Fasolea batuta super fina si cu mult sos de ceapa calita, intinsa pe o turta coapta poate fi ceva atat de simplu, dar atat de bun, care iti hraneste si stomacul si sufletul. E genul de preparat traditional la care nu ai cum sa spui nu, care te umple de bucuria lucrurilor simple si te scapa de grija unui pranz sau a unei cine prea complicate. O poti manca simpla pe paine, o poti pune pe lipii in wrapuri sau ca garnitura langa un fel principal. Ca sa nu mai zic ca aveti nevoie doar de cateva ingrediente si vreo 5-10 minute sa o pregatiti.

Reteta

  • Timp de gatire: 10 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru sosul de ceapa: 1 ceapa
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingurita concentrat de legume
  • 1 lingura ulei de masline.
  • Pentru fasolea batuta: 1 conserva fasole alba fiarta si bine scursa de apa
  • 1 catel de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • Optional: zeama de lamaie, boia sau fulgi de chili.
  1. Instructiuni
  2. Intr-o tigaie incinsa caliti ceapa tocata marunt in uleiul de masline. Presarati concentratul de legume.
  3. Cand ceapa devine moale si aurie adaugati pasta de tomate si cateva linguri de apa (in functie de consistenta dorita, eu am vrut un sos mai gros asa ca am pus doar 2 linguri de apa) si amestecati continuu.
  4. Cand sosul incepe sa se reduca si sa faca mici bule de fierbere opriti focul si lasati sa se raceasca.
  5. Intr-un blender mixati fasolea bine scursa de apa cu usturoiul si condimentele.
  6. Turnati pasta de fasole intr-un bol larg si in mijloc asezati sosul de ceapa calita.
  7. Optional puteti presara boia sau chili, puteti stropi cu lamaie sau puteti presara verdeturi proaspete.