Poti face ceva mai mult decat avocado toast si guacamole cu avocado? Da! Niste crochete geniale de avocado pane, crocante la exterior si moi la interior. Se potrivesc de minune cu sosuri picante si le puteti adauga in sandwichuri, wrapuri sau ca garnitura langa un burger. Crusta aurie se face fara pic de prajeala, pentru ca vom coace aceste crochete in cuptor, iar singurele grasimi pe care le consumam sunt cele naturale si sanatoase din avocado.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 2 avocado copti, dar suficient de fermi incat sa fie usor de feliat
  • 1 lingurita de sare
  • 2 oua
  • 200g de pesmet (daca nu aveti pesmet, puteti inlocui cu faina de porumb sau grau / pentru varianta fara gluten puteti folosi si faina de ovaz – fulgi de ovaz macinati in blender
  • 1 lingurita de boia dulce / afumata
  • 1 lingurita de oregano
  • 1 Lamaie
  1. Instructiuni
  2. Curatati si feliati cei doi avocado peste care pudrati cate un praf de sare.
  3. Amestecati ouale cu un praf de sare si treceti apoi fiecare felie de avocado prin acest amestec.
  4. Treceti feliile de avocado prin pesmet sau faina de ovaz si apoi repetati: inca o data prin oua si inca o data prin pesmet.
  5. Asezati crochetele pe o tava tapetata cu hartie de copt si presarati boia dulce. Pentru o textura extra crocanta puteti stropi cu cateva picaturi de ulei de masline.
  6. Lasati la copt in cuptorul preincalzit, timp de 20-25 minute la 200 de grade celsius (in acest timp intoarceti feliile de pe o parte pe alta cand devin crocante)
  7. Serviti cu cativa stropi de lamaie deasupra si alaturi de un sos de iaurt amestecat cu putin sare, usturoiul pisat, mustar si boia.