Un platou generos, plin cu bunatati colorate nu ar trebui sa lipseasca de pe mesele noastre atunci cand avem invitati. Stim deja cat de bogate sunt platourile traditionale romanesti, dar daca v-ati intrebat vreodata cum ar trebui sa arate acestea in varianta prietenoasa cu vegetarienii, va las cateva idei:

-Aveti nevoie de un platou sau tocator rustic, cu o textura naturala de lemn.

-Aveti nevoie de branzeturi romanesti: cas, telemea, branza maturata de capra/oaie, cascaval afumat sau branza de burduf.

-Aveti nevoie de legume proaspete care te trimit cu gandul direct in gradina bunicilor: rosii aromate, ridichi, castraveti crocanti, ardei gras verde si bineinteles ceapa rosie care nu poate lipsi. Puteti strecura aici chiar si cativa ardei iuti sau muraturi.

-Aveti nevoie si de ceva crocant: nuci, covrigei, saratele.

-Nu trebuie sa lipseasca nici pastele cremoase pe baza de legume, poate fi vorba de zacusca, salata de vinete sau fasole batuta.

-Si bineinteles paine proaspata, de preferat de casa, sau turte/scovergi care sa acompanieze toate aceste bunatati.