Fin, intens, aromat si extraordinar de simplu: un festin cu ciuperci Champignon si un sos cremos de branza frantuzeasca de la Ile de France, numai bun de inmuiat o bucatica de paine prajita.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 500g ciuperci Champignon
  • 150g Branza Roquefort
  • 100ml smantana de gatit
  • 90g unt
  • 1 ceapa
  • 5 frunze de dafin
  • Paine pentru prajit
  1. Instructiuni
  2. Intr-o tigaie topiti untul peste care asezati frunzele de dafin care vor da astfel o aroma minunata sosului.
  3. Adaugati ceapa taiata marunt, iar cand aceasta devine aurie adaugati si ciupercile.
  4. Cand ciupercile incep sa devina si ele aurii, adaugati smantana de gatit si amestecati. Lasati sa fiarba inca 5 minute.
  5. Intre timp prajiti cateva felii de paine.
  6. Dupa ce sosul de smantana a inceput sa scada, opriti focul si adaugati cubulete de branza Roquefort si amestecati pana cand aceasta este complet topita.
  7. Serviti fierbinte, cu paine prajita si un pahar de Prosecco sau vin alb sec.