Fin, intens, aromat si extraordinar de simplu: un festin cu ciuperci Champignon si un sos cremos de branza frantuzeasca de la Ile de France, numai bun de inmuiat o bucatica de paine prajita.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 500g ciuperci Champignon
- 150g Branza Roquefort
- 100ml smantana de gatit
- 90g unt
- 1 ceapa
- 5 frunze de dafin
- Paine pentru prajit
- Instructiuni
- Intr-o tigaie topiti untul peste care asezati frunzele de dafin care vor da astfel o aroma minunata sosului.
- Adaugati ceapa taiata marunt, iar cand aceasta devine aurie adaugati si ciupercile.
- Cand ciupercile incep sa devina si ele aurii, adaugati smantana de gatit si amestecati. Lasati sa fiarba inca 5 minute.
- Intre timp prajiti cateva felii de paine.
- Dupa ce sosul de smantana a inceput sa scada, opriti focul si adaugati cubulete de branza Roquefort si amestecati pana cand aceasta este complet topita.
- Serviti fierbinte, cu paine prajita si un pahar de Prosecco sau vin alb sec.
[…] si savurand un platou de branzeturi dar si in tot felul de preparate. Eu am folosit-o deja intr-un sos cremos pentru ciuperci, intr-o tarta sarata Quattro Formaggi si in sandwichuri rapide cu covrigi, somon si […]