Pita aceasta cu masline m-a uimit si pe mine cu textura ei incredibil de aerata, in ciuda timpului scurt de dospire. E moale ca un norisor si minunat de aromata de la maslinele mari si verzi si de la oregano uscat. Are si o crusta aurie si crocanta datorita uleiului de masline cu care am stropit aluatul si se potriveste de vis cu absolut orice.
Reteta
- Timp de gatire: 90 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 600g faina
- 10g sare
- 20g drojdie uscata
- 400ml apa calduta
- 30ml ulei de masline pentru aluat
- 30ml ulei de masline pentru topping
- 200g masline verzi
- 1-2 lingurite oregano uscat
- Instructiuni
- Intr-un bol mare amestecati: faina, drojdia, sarea, apa calduta, 30ml ulei de masline. Acoperiti si lasati aluatul la dospit minim 1 ora.
- Dupa ce aluatul a crescut adaugati si maslinele si framantati usor pana cand maslinele sunt bine integrate in aluat (optional le puteti si toca marunt).
- Intr-o tava acoperita cu hartie de copt asezati si intindeti bine aluatul. Eu am folosit o tava de 28cm diametru.
- Stropiti cu uleiul de masline ramas si presati usor cu varful degetelor formand mai intai un cerc pe margine si apoi trasand linii pentru a forma patrate.
- Presarati oregano si coaceti timp de 20-25 de minute la 190C sau pana cand aluatul capata o nuanta auriu-maronie si este ferm la suprafata.