Pita aceasta cu masline m-a uimit si pe mine cu textura ei incredibil de aerata, in ciuda timpului scurt de dospire. E moale ca un norisor si minunat de aromata de la maslinele mari si verzi si de la oregano uscat. Are si o crusta aurie si crocanta datorita uleiului de masline cu care am stropit aluatul si se potriveste de vis cu absolut orice.

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 600g faina
  • 10g sare
  • 20g drojdie uscata
  • 400ml apa calduta
  • 30ml ulei de masline pentru aluat
  • 30ml ulei de masline pentru topping
  • 200g masline verzi
  • 1-2 lingurite oregano uscat
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol mare amestecati: faina, drojdia, sarea, apa calduta, 30ml ulei de masline. Acoperiti si lasati aluatul la dospit minim 1 ora.
  3. Dupa ce aluatul a crescut adaugati si maslinele si framantati usor pana cand maslinele sunt bine integrate in aluat (optional le puteti si toca marunt).
  4. Intr-o tava acoperita cu hartie de copt asezati si intindeti bine aluatul. Eu am folosit o tava de 28cm diametru.
  5. Stropiti cu uleiul de masline ramas si presati usor cu varful degetelor formand mai intai un cerc pe margine si apoi trasand linii pentru a forma patrate.
  6. Presarati oregano si coaceti timp de 20-25 de minute la 190C sau pana cand aluatul capata o nuanta auriu-maronie si este ferm la suprafata.