Cum faci ciulamaua traditionala si mai buna? inlocuiesti smantana cu crema de branza cu smantana, o servesti langa o mamaliguta cremoasa si adaugi un ou ochi prajit, neaparat cu galbenusul moale. Atat de bine se combina aceste 3 gusturi incat reteta aceasta nu are cum sa nu te cucereasca imediat.
Pentru sosul fin si cremos am folosit Crema de branza pufoasa de la Delaco si a dat o textura minunata sosului si o aroma delicata de smantana.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 50g unt
- 1 ceapa medie
- 5 catei de usturoi
- 350g ciuperci proaspete (puteti folosi si conservate/congelate)
- 1 praf de sare
- 1 legatua de marar proaspat sau 2-3 linguri de marar uscat
- 2 cutiute de Crema de branza pufoasa – cu smantana Delaco
- 1 lingurita de faina (optional, doar daca doriti un sos mai dens si consistent)
- Instructiuni
- Intr-o tigaie incinsa topiti untul, peste care adaugati ceapa taiata marunt si usturoiul.
- Cand acestea devin aurii, adaugati si ciupercile feliate si sarea.
- Lasati sa se gateasca 5-10 minute sau pana cand ciupercile devin moi, aurii si mai mici. Adaugati apoi apa cat sa acopere ciupercile.
- Am integrat apoi in amestec, pe rand, cate o lingura de crema de branza (amestecand continuu pana cand aceasta se dizolva).
- Optional, adaugati si faina pentru a ajusta densitatea sosului. Lasati sa fiarba inca 10-15 minute sau pana cand ciupercile devin moi iar sosul incepe sa se reduca si sa capete o textura cremoasa. Presarati mararul si amestecati.
- Serviti alaturi de o mamaliguta cremoasa si cu un ou prajit cu galbenusul moale deasupra.