Cum faci ciulamaua traditionala si mai buna? inlocuiesti smantana cu crema de branza cu smantana, o servesti langa o mamaliguta cremoasa si adaugi un ou ochi prajit, neaparat cu galbenusul moale. Atat de bine se combina aceste 3 gusturi incat reteta aceasta nu are cum sa nu te cucereasca imediat.

Pentru sosul fin si cremos am folosit Crema de branza pufoasa de la Delaco si a dat o textura minunata sosului si o aroma delicata de smantana.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 3
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 50g unt
  • 1 ceapa medie
  • 5 catei de usturoi
  • 350g ciuperci proaspete (puteti folosi si conservate/congelate)
  • 1 praf de sare
  • 1 legatua de marar proaspat sau 2-3 linguri de marar uscat
  • 2 cutiute de Crema de branza pufoasa – cu smantana Delaco
  • 1 lingurita de faina (optional, doar daca doriti un sos mai dens si consistent)
  1. Instructiuni
  2. Intr-o tigaie incinsa topiti untul, peste care adaugati ceapa taiata marunt si usturoiul.
  3. Cand acestea devin aurii, adaugati si ciupercile feliate si sarea.
  4. Lasati sa se gateasca 5-10 minute sau pana cand ciupercile devin moi, aurii si mai mici. Adaugati apoi apa cat sa acopere ciupercile.
  5. Am integrat apoi in amestec, pe rand, cate o lingura de crema de branza (amestecand continuu pana cand aceasta se dizolva).
  6. Optional, adaugati si faina pentru a ajusta densitatea sosului. Lasati sa fiarba inca 10-15 minute sau pana cand ciupercile devin moi iar sosul incepe sa se reduca si sa capete o textura cremoasa. Presarati mararul si amestecati.
  7. Serviti alaturi de o mamaliguta cremoasa si cu un ou prajit cu galbenusul moale deasupra.