Gustul copilariei se impleteste cu textura sfaramicioasa a ciocolatei de casa, cu aroma de rom, gustul de cacao si crocantenia fisticului si a napolitanei. Si tare bine le mai sta impreuna, fiecare bucatica e un adevarat rasfat. Acest rasfat o sa va rapeasca doar 15 minute de munca, atat de repede se face aceasta ciocolata de casa mi-nu-na-ta!

Ies multe portii din cantitatile pe care vi le voi lasa mai jos si sunt minunate pentru a fi facute cadou in perioada ce urmeaza. Sigur veti face multe burtici fericite, indiferent daca le daruiti sau le puneti pe masa de Sarbatori.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Medie

  • Ingrediente
  • 2 foi napolitana Lica
  • 75g cacao
  • 500g lapte praf
  • 200g zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200g unt
  • 75g fistic
  1. Instructiuni
  2. Intr-o cratita puneti la fiert impreuna: apa, zaharul, untul si esentele.
  3. Fierbeti minim 3-4 minute dupa ce bulele amestecului din cratita au inceput sa se “umfle” si sa se ridice la suprafata.
  4. Intre timp, intr-un bol larg amestecati cacao si lapte praf.
  5. Adaugati rapid, direct de pe foc amestecul lichid amestecand cat de repede puteti, sau chiar folosind un mixer. Tot procesul nu ar trebui sa dureze mai mult de 20-30 de secunde.
  6. Veti obtine un amestec ferm, ce poate fi framantat la fel ca un aluat.
  7. Cu sucitorul, intindeti intre cele doua foi de napolitana.
  8. Presarati fisticul si folosind sucitorul presati rapid si ultima foaie de napolitana peste ciocolata si fistic.
  9. Acoperiti cu ceva greu, un tocator, un mojar sau cateva carti, cat sa tina foarte bine presata ciocolata si foile de napolitana sa se lipeasca.
  10. Feliati dupa minim 1-2 ore, sau dupe ce ciocolata a devenit complet ferma.
  11. O puteti pastra in caserole sau pungute cu ziplock.