Gustul copilariei se impleteste cu textura sfaramicioasa a ciocolatei de casa, cu aroma de rom, gustul de cacao si crocantenia fisticului si a napolitanei. Si tare bine le mai sta impreuna, fiecare bucatica e un adevarat rasfat. Acest rasfat o sa va rapeasca doar 15 minute de munca, atat de repede se face aceasta ciocolata de casa mi-nu-na-ta!
Ies multe portii din cantitatile pe care vi le voi lasa mai jos si sunt minunate pentru a fi facute cadou in perioada ce urmeaza. Sigur veti face multe burtici fericite, indiferent daca le daruiti sau le puneti pe masa de Sarbatori.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 8
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- 2 foi napolitana Lica
- 75g cacao
- 500g lapte praf
- 200g zahar
- 1 lingurita esenta de rom
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 200g unt
- 75g fistic
- Instructiuni
- Intr-o cratita puneti la fiert impreuna: apa, zaharul, untul si esentele.
- Fierbeti minim 3-4 minute dupa ce bulele amestecului din cratita au inceput sa se “umfle” si sa se ridice la suprafata.
- Intre timp, intr-un bol larg amestecati cacao si lapte praf.
- Adaugati rapid, direct de pe foc amestecul lichid amestecand cat de repede puteti, sau chiar folosind un mixer. Tot procesul nu ar trebui sa dureze mai mult de 20-30 de secunde.
- Veti obtine un amestec ferm, ce poate fi framantat la fel ca un aluat.
- Cu sucitorul, intindeti intre cele doua foi de napolitana.
- Presarati fisticul si folosind sucitorul presati rapid si ultima foaie de napolitana peste ciocolata si fistic.
- Acoperiti cu ceva greu, un tocator, un mojar sau cateva carti, cat sa tina foarte bine presata ciocolata si foile de napolitana sa se lipeasca.
- Feliati dupa minim 1-2 ore, sau dupe ce ciocolata a devenit complet ferma.
- O puteti pastra in caserole sau pungute cu ziplock.
[…] Bonus: Ciocolata de casa cu napolitana si fistic – Gasiti reteta dand click aici. […]