Daca anul acesta de Paste vreti sa incercati o reteta noua de pasca, am pentru voi o reteta ce pastreaza aromele traditionale intr-un invelis de aluat fraged cu o umplutura fina de crema de branza si merisoare hidratate in rom.

Pentru aluatul fraged nu puteam sa folosesc altceva decat untul potrivit pentru orice desert: Elle&Vire, preferatul tuturor specialistilor in cofetarie si patiserie.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru blat: 150g unt Elle & Vire
  • 1 ou
  • 450g faina
  • Pentru umplutura: 50g merisoare uscate hidratate in esenta de rom sau rom (minim 2 ore inainte de preparare)
  • 1 ou
  • 500g crema de branza sau mascarpone (eu am folosit crema de branza de capra de la Ile de France)
  • 200g zahar/zahar brun
  • 1 lingura esenta de lamaie/coaja de la o lamaie
  • 1 lingura de gris
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a pregati alutul, framantand un amestec fraged din faina, untul taiat cubulete mici (pentru a se omogeniza usor) si 1 ou. Adaugati cate o lingura de apa in cazul in care aluatul nu se omogenizeaza si ramane sfaramicios. Inveliti in folie de plastic si lasati la frigider minim 30 de minute.
  3. Cat timp aluatul se raceste, pregatiti crema. Intr-un bol amestecati crema de branza sau mascarpone cu zaharul, 1 ou, merisoarele hidratate si o lingura de gris. Adaugati apoi si esenta de lamaie sau coaja rasa. Amestecati pana obtineti o crema fina si omogena.
  4. Preincalziti cuptorul la 180C si scoateti alutul din frigider.
  5. Pe o suprafata pudrata cu faina intindeti cu sucitorul pana obtineti un blat subtire de 3-5mm. Mutati in tava de copt – eu am folosit o tava de 15x30cm dar puteti folosi chiar si una rotunda sau una de cozonac.
  6. Presati alutul pentru a lua perfect forma tavii. Faceti mici gauri cu o furculita, acestea vor ajuta aluatul sa ramana fraged si sa nu creasca.
  7. Coaceti aluatul fara umplutura timp de 5-7 minute sau pana cand incepe sa devina ferm si usor auriu. Turnati apoi si crema de branza si coaceti timp de 45 de minute la 180C – sau pana cand crema devine ferma si marginile aluatului usor maronii.
  8. O puteti servi atat fierbinte cu un scoop de inghetata sau rece cu o dulceata usoara. Paste fericit!