Azi vreau sa va arat un preparat pe cat de simplu pe atat de gustos: Zucchini cu sos cremos de smantana. Un adevarat deliciu cremos in care sa inmuiati un colt de paine crocanta sau pe care sa il savurati langa o mamaliguta cremoasa cu putin parmezan.

Stiti deja ca iubesc genul acesta de retete si sosul de smantana in general, pentru ca pana acum am mai gatit acest sos si cu dovlecei, ardei copti sau ciuperci. In orice combinatie sunt sigura ca o sa va placa si voua.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 2 zucchini
  • 2 linguri ulei de masline/unt/ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 cub de concentrat de legume bio (eu am folosit Vegeta Natur fara monoglutamat)
  • 100ml de apa
  • 300ml smantana de gatit
  • 1 lingurita de faina
  • sare si piper dupa gust
  • Patrunjel proaspat
  1. Instructiuni
  2. Intr-o tigaie incinsa incingeti uleiul sau untul peste care puneti ceapa taiata marunt si usturoiul pisat/dat pe razatoare. Amestecati si caliti pana cand ceapa devine aurie.
  3. Adaugati zucchini bine spalati si taiati felii subtiri si amestecati pana cand si acestia devin aurii si moi.
  4. Daca lichidul lasat de legume nu este suficient, adaugati cei 100ml de apa. Amestecati si lasati sa fiarba impreuna cu cubul de concentrat de legume (aproximativ 5 minute).
  5. Adaugati smantana de gatit (amestecata in prealabil cu lingurita de faina si 1-2 linguri din zeama din tigaie) si amestecati constant pana se omogenizeaza complet cu sosul format.
  6. Lasati sa fiarba inca 10 minute si presarati sare si piper dupa gust. Adaugati patrunjelul proaspat tocat imediat dupa ce opriti aragazul.
  7. Este delicios atat cald, dar si rece, cu o felie de paine proaspata si crocanta. Puteti folosi acest preparat si pentru paste sau langa mamaliguta calda