Abia asteptam Sarbatorile si sa ne rasfatam cu tot felul de bunatati. Delicioase toate, nu zic nu, dar de multe ori ne entuziasmam atat de tare la toate bunatatile traditionale, uneori grele, la toate deserturile, de multe ori bogate in zahar, incat uitam sa mai strecuram pe masa si cate o salata colorata, bogata in vitamine, care sa mai balanseze putin meniul incarcat.
Salata aceasta cu emmentaler Delaco, mix de salata, migdale si rodii este delicioasa, festiva si servita intr-un mod creativ si elegant care cu siguranta ii va impresiona pe invitatii vostri.
Reteta
- Timp de gatire: 10 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 100g mix de frunze de salata
- 4 linguri de ulei de masline
- sare dupa gust
- 100g boabe de rodie
- 50g de migdale taiate grosier
- o ceapa rosie mica feliata
- 5-6 rosii cherry
- 150g Emmentaler Delaco
- Crackers/paine prajita sau crutoane pentru servire
- Instructiuni
- Intr-un pahar larg, cu picior asezati un strat bogat de mix de salata.
- Stropiti cu cate o lingura de ulei de masline, presarati putina sare si amestecati.
- Adaugati pe rand rodii, bucatele de migdale si rondele subtiri de ceapa rosie.
- Taiati emmentalerul cubulete si asezati pe o frigaruie, alternand cu felii de rosii cherry, puteti adauga aici si frunze de busuioc proaspat.
- Asezati frigaruia in pahar, adaugati si crackers/crutoane sau paine prajita.
- Savurati ca aperitiv sau alaturi de felul principal preferat.