Ardei rosii copti si aromat, un sos alb usor si cremos, imbinandu-se minunat intr-o reteta simpla si rapida, dar care va aduce un zambet pofticios tuturor celor din familie. Ardeii cu smantana sunt un fel de mancare cu care am crescut si pe care il mancam cu pofta in copilarie. Imi placea la nebunie sa inmoi cate o bucatica de coaja de paine crocanta in sosul de smantana peste care presaram branza. Trebuie sa incercati neaparat.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 3
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 ceapa medie
  • 6 ardei copti
  • 350 ml apa calduta
  • 350 ml smantana de gatit
  • Sare si piper dupa gust (am folosit o lingurita de amestec de sare, piper si chilli)
  • Paine pentru prajit si verdeturi proaspete pentru decorat
  1. Instructiuni
  2. Caliti ceapa taiata marunt in uleiul de masline, pana cand capata o nuanta aurie.
  3. Adaugati sare si piper dupa gust si apa. Amestecati si lasati sa ajunga la temperatura de fierbere.
  4. Adaugati apoi smantana de gatit, amestecati si lasati sa ajunga din nou la temperatura de fierbere.
  5. Adaugati ardeii copti in sos. Lasati sa fiarba aproximativ 10 minute (adaugati treptat apa in cazul in care lichidul se evapora in acest timp si sosul se ingroasa prea mult)
  6. Acum mai trebuie doar sa va bucurati de acest deliciu, cu cateva felii de paine prajita si verdeturi proaspete presarate.